上次同媽咪去大角咀個附近出街出到夜晚就順便搵下有咩好西食🤣跟住發現係利奧坊個帶有幾間受歡迎既餐廳上網見呢間「港原味」口卑幾好又唔洗排就直接入咗去😆!入去第一個feel係覺得個環境設計幾特別,餐廳牆身有好多昔日香港風貌既壁畫圖案😆~年長啲既朋友仔如無意外望到就有共嗚的感覺(媽咪就係咁!)😄❤for打卡係幾一流🙊~除咗環境幾好之外,食物價錢都好夠貼地抵食😍,跟本就超級大眾化!餐廳啲小菜款式種類好多🔪,好多既賣相都好吸引😍😍~簡簡單單2個人食個便飯係幾好既選擇❤!用膳期間都見到有唔少熟客黎食!店員對舊客都幾親切😆!我對呢度既整體印象都幾好喔~😍個晚我同媽咪叫咗2人套餐$198👇:套餐包咗兩款餸,一份小食/甜品,白飯例湯各兩碗~🍚🍚🥣🥣免加一實數198就落得樓,仲要我同媽咪都食得好飽好滿足😆❤!-🥔黑椒薯仔牛仔肉:薯仔係焗薯個種,炒至香口有啲脆邊,超惹味😆!牛肉切開小件,炒得幾有鑊氣,我最欣賞佢個肉質,滑嫩軟冧好好味,份量又多,兩者夾埋啲黑椒汁食送飯絕配😆❤!-🥦鮮魷炒西蘭花:鮮魷炒至爽口彈牙😆,西蘭花落咗蒜一齊炒,熟度恰好唔會太冧或太生,夠哂惹味~但我個人覺得呢碟可以炒至完全乾身唔洗落芡會更
上次同媽咪去大角咀個附近出街出到夜晚
就順便搵下有咩好西食🤣
跟住發現係利奧坊個帶有幾間受歡迎既餐廳
上網見呢間「港原味」口卑幾好又唔洗排就直接入咗去😆!
for打卡係幾一流🙊~
個晚我同媽咪叫咗2人套餐$198👇:
套餐包咗兩款餸,一份小食/甜品,白飯例湯各兩碗~🍚🍚🥣🥣

🥔黑椒薯仔牛仔肉:

🥦鮮魷炒西蘭花:
鮮魷炒至爽口彈牙😆,西蘭花落咗蒜一齊炒,熟度恰好唔會太冧或太生,夠哂惹味~但我個人覺得呢碟可以炒至完全乾身唔洗落芡會更加好~整體呢碟味道清啲,都算中和返黑椒個碟既濃味🤣!

🦀芝士蟹蓋:
呢份蟹蓋係跟餐既個份小食~味道正正常常咁,係用芝士白汁做base再加啲蟹肉落去,因為另外再加咗芝士粉,芝士味係幾香🧀😆!

🥣例湯(木瓜雪耳湯):
當日例湯係木瓜雪耳湯,女士恩物❤~滋潤養顏,要讚既係餐廳真係一直滾熱啲湯,一開蓋啲煙湧住出,飲一口幾乎熱到辣嘴,個湯好清又好足料,完全唔油膩,非常非常讚❤!

⭐另外想讚埋佢啲飲品,普通餐廳既熱奶茶我真係從來都未試過咁正,茶香奶滑不在話下,只係用普通玻璃杯個溫度可以keep到好耐熱,飲到尾都仲係好熱!熱辣辣既奶茶真係超級加分😆😆❤!
價錢親民食物高質~❤
小小新餐廳大大舊情懷~❤
點可能唔encoreeee😆😆❤❤?!
決定下次試佢最出名既農夫包😛!
二人套餐
黑椒薯仔牛仔肉+鮮魷西蘭花
芝士蟹蓋
木瓜雪耳湯
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner