2019-05-06 38 views
之前朋友推介過幾次炊豕店,話呢度既炸豬排飯好食,今次有時間就黎試下。舖頭裝修到好似70 80年代香港風格,店入面播懷舊金曲,好多都係我細細個聽過既歌。我地叫左一個涼拌大豆芽,一個秘製豬排飯加肉燥汁,同一個沖繩豬軟骨飯。涼拌大豆芽食落去酸酸地,仲有加左豆卜入去,夏天食特別開胃。豬排飯一眼望落去都見唔到白飯,塊豬扒大到同個碗一樣size。一開始以為炸豬扒應該會好多油,但係呢一個炸豬扒食落去一啲都唔油膩,炸得仲好鬆脆,搞到我同朋友都忍唔住食多啲。另外個沖繩豬軟骨飯,啲豬軟骨煮得好軟,仲好入味。中環黎講呢一間鋪頭嘅價錢比較公道,而且食物質素都好好,下次一定會再嚟幫襯!