2019-04-15 67 views
話說今日早收工,住黃埔的同事帶我去食之前風靡一時的懷舊時新漢堡包,一直都想試但又怕要排好耐,結果今日唔洗等位就直接可以入座。📍環境門口已經有點像美國快餐店風格,入到去可先點餐然後入座等,野食整好就會叫號碼自取。店鋪雖不大但坐位挺多而不會過逼;看看餐牌,每樣二十多的價錢真的好久在餐廳見到了,好抵食。📍食物我和朋友分別點了漢堡芝士蛋包($27)同漢堡火腿蛋包($28),擇左牛肉同沙律醬,一份黑椒雞翼($25)同一份炸薯條($22),仲有兩杯野飲。漢堡包好明顯新鮮熱騰騰出哂煙,醬汁都漏哂出黎,漢堡是主打用新鮮牛肉,食落去果然唔同,好juicy,最怕有d漢堡係好咸或好乾,漢堡夾埋時新的沙律醬同煎蛋,口感好正,包亦非常軟熟,食左一口接一口,停不了。另點了薯條,這裡的薯條是粗薯條,好有小時候的回憶,新鮮炸起金黃色灑上鹽,不用點茄汁都好好味,份量都幾多。收工很肚餓的我倆怕唔夠飽,點埋一份雞翼兩份食,一份有兩隻剛剛好,雞翼表皮炸到金黃色,但肉質都係仲好嫩滑,不會過油,而黑椒汁是用另一小碟上,可點汁或不點食都好味。最後食漢堡當然唔少得有汽水配襯,朋友叫左咸檸七($24),我就叫左紅豆冰($23)👍🏻飲埋

📍環境

📍食物

最後食漢堡當然唔少得有汽水配襯,朋友叫左咸檸七($24),我就叫左紅豆冰($23)👍🏻飲埋非常滿足

• 漢堡芝士蛋包
  • 雙層漢堡芝士蛋包