2022-05-23 1424 views
又係元朗周圍食既時候啦,今日試呢間係巷仔入面既舊式西餐扒房,俗稱豉油西餐,賣點主要係以平價鐵板餐為主,一百幾十就有大大塊扒,走平民路線。今日分別叫左份鐵板牛柳粒同鐵板牛肉眼扒,餐湯分別都係有羅宋湯同忌廉湯,午市無餐包跟。羅宋湯都有唔少蔬菜,口感唔會好濃同都有少少茄膏既酸味同辣咪,一般西餐廳貨色啦。鐵板牛肉眼扒,我跟左黑椒汁同意粉,牛扒較為薄身,都係例牌加左d鬆肉粉,都仲食到少少肉味,其他都係靠個汁去帶出味道,正常水準,意粉都爽口彈牙,整體上算ok。鐵板牛柳粒,同樣牛柳粒都係加左少少鬆肉分既口感,但都食得出肉味,面頭仲有d蒜蓉,個餐本身仲有隻煎蛋,跟飯個飯量就比較少啦。整體味方面以平民西餐黎講算幾好既,如果飯量多返d就更好,一般正常男士食完應該只有6 7成飽。