2017-12-01
永不會再光顧! 態度傲慢 唔憂做? 這區返工超過10年, 區內河粉麵的不多, 該店近公司都會幫襯, 最近這次令我很火很失望. 事緣茶餐時間至6:30PM, 我行入去打算買外賣, 當時收銀處個鐘是6:24PM, 我同收銀個女人話叫茶餐, 佢回一句: 已CUT ORDER. 佢電話響, 等佢講完是6:28PM. 我指著店內個鐘問她還未夠鐘. 當時我手機時間一樣未過時. 她沒有望我便回一句: 係睇廚房個鐘CUT ORDER師傅唔會做茶餐....... 她的傲慢態度比我感覺睇我唔起, 眼神話我食唔起正價, 專程來搵著數, 難道真係唔憂做? ...... 回公司同其他同事講述經歷, 我部門和其他部門共30多名同事都認同, 自此早午晚都不會再光顧..話說回頭, 其他店員沒有不禮貌. 食物方面, 佢地有我最鍾的牛筋河, 不過牛筋有時唔夠軟淋. 味精亦較多, 食完會整天口乾. 晚飯小菜不過不失, 始終係連鎖快餐店以外多一個選擇 也是地點位置方便.本來小店已買少見少, 我都想多點幫襯, 可惜呢種經營態度, 自己都唔爭氣.