2022-08-12 101 views
話說打去訂坐,訂12:30。接電話果位男士建議訂12點,因為附近寫字樓放12點,12:30 的話要等同唔知等幾耐(我心裡黑人問號,明明我早2星期訂位,點解講到同walk in 拎位一樣?)我答佢唔可以早呀,我地沙田返工,冇得早放lunch 。要12:30呀。佢就話:咁我唔可以hold枱俾你,冇理由hold 2個鐘。我心裡又黑人問號mode ,我話咁當然訂位係果個時間就唔會遲啦。而家你講到訂左位又唔sure 等幾耐咁我訂泥仲咩?佢話:咁你walk in我話: 唔會,唔會俾機會擺明係因為多人幫襯,硬要你就佢地時間去arrange 。呢啲咁嘅服務態度,就算食評寫幾好味,service 臭寸就未食已一肚氣。唔會亦唔想試食呢間垃圾級service 的食店!!
佢就話:咁我唔可以hold枱俾你,冇理由hold 2個鐘。
佢話:咁你walk in
我話: 唔會,唔會俾機會

擺明係因為多人幫襯,硬要你就佢地時間去arrange 。
唔會亦唔想試食呢間垃圾級service 的食店!!