2022-09-15
話說我朋友send左一個post俾我,話喺寶琳Uny超市入面有一間專食waffle +croissants =croffle 嘅舖頭,好似好吸引。其實牛角酥係幾好食嘅,但係嗰兩個靚妹態度真係超差。一去到發現咗兩樣嘢:1️⃣原來舖頭係超市入面一個開放式廚房,有幾張枱櫈嘅吧枱。 2️⃣有兩個靚妹(似係暑期工學生妹),一個喺度瞓緊覺,令一個喺度玩緊手機。等我朋友嚟咗之後,我哋叫咗個忌廉芝士草莓牛角酥。張相同埋display有點兒落差,不過都唔緊要,最重要係食物好食。以前有喺第二間舖頭食過忌廉芝士草莓窩夫,人哋會將個餅底放入焗爐烘完再加忌廉芝士係上面,熱辣辣嘅餅底,凍冰冰嘅忌廉芝士冰火交融嘅口感真係永世難忘。失望地,呢度嘅croffle餅底係凍嘅,一啲都唔脆,有啲難咬。 不過其實除咗個牛角酥底之外,croffle嘅味道,同埋忌廉芝士配草莓呢個配搭係冇得輸。 之後我問個靚妹係咪即叫即整,佢就黑晒我面。食物本身係幾好食,但係靚妹嘅態度,令我有一個超級差嘅用餐經驗。
一去到發現咗兩樣嘢:
1️⃣原來舖頭係超市入面一個開放式廚房,有幾張枱櫈嘅吧枱。