2018-11-25 77 views
一去到企係門口見到入面有1位員工低頭整緊野,1位背住門口整緊野,下意識我叫唔該,示意門口有人,點知企左成分鐘都無人理我,好自然我以為自己唔夠大聲佢地聽唔到,於是再叫唔該。亦都無人理我,我就再叫唔該(前後3次我唔知有幾多次係聽到啦下),之後低頭整野既阿姐就抬頭話:等陣啦,咁我好左聲之後等佢慢慢搞埋佢d豆花先走過來。到最後問糖水黃糖要唔要時,態度語氣都好差,因為平時有食開元朗果間,都好自覺咁同佢講糖水黃糖都要,糖水多少少唔該。點知佢落左一下,勁少糖水,之後來個快手落3分1羹黃糖,山埋蓋。就同我講左句:唔夠位落(糖水)阿! 成件事完左,收錢又唔講幾錢,全程黑口黑面。
TakeAway