2024-01-05
上個星期無意中發現喇,Mr Steak出咗個自助午餐,同朋友就話試下。首先,嗰生蠔,真係好得意,一啖一個,又大隻又新鮮,入口即溶咁滑,重點不太鹹,順滑過水,好食到飛起!而家講返個沙津和芝士,正!啲沙津做得啱啱好,芝士融合得嚟,香滑得很,一啖接一啖咁食,唔痴唔膩。蜜瓜配埋火腿,清新解膩,蜜瓜甜甜哋,火腿又腍得嚟。有個唔掂嘅就係蟹鉗,我就覺得佢太咸喇,不過Mussels同蝦又做得唔錯,鮮甜彈牙。嗰帶子真係無得輸,煮得啱啱好,鮮味十足。其他嘅生蝦、三文魚等海鮮都保持住佢哋嘅新鮮味道,正宗!熱薰方面啊,燒牛肉同茄汁意粉我食咗最多,特別係和牛,肥美而且入味,茄汁意粉又得我心,酸甜開胃。最後甜品方面,心太軟同芒果蛋糕兩者都係壓軸好戲,海綿蛋糕又軟又香,芒果鮮甜,cream順滑得黎,完美嘅結局。😋🎂總括嚟講,Mr Steak啲海鮮真係新鮮,好食到停唔到口,值得再嚟!👍🏻🦐🐟