2014-10-16 1707 views
因為本人公司在附近,每次經過都見到很多人排隊準備入店用餐(無論午餐晚餐),於是想著找天也去一試,剛好昨日抽起條筋,早早下樓打算在午飯時間前可以排到隊伍的前面,但12點半準時到,前面都已經有10個人在排隊了,店內就肯定滿曬人啦。無計啦,為左一試,排下隊都無所謂,十分鐘,都無人食完出來,等左接近20分鐘,陸續有人出來,我地都終於可以入去一試好唔好味,點解一直如此多人排隊。於是坐低叫左碗面,餐廳整體環境都幾好,乾淨,而且可能系因為控制座位數目,唔會有好逼的感覺,而且服務也貼心,可以比你撿麵條的軟硬度等等,湯底一食落好濃,都無話唔好味,但系80幾蚊Lunch只系食一碗面,其實食落又唔系好驚喜,本人覺得性價比唔高,就系唔明點解可以長年累月有人排曬長龍去食咯。不過在灣仔呢帶D食肆價錢都飆升,而且日式食品本來就價錢相對較高,可能80蚊一碗日式拉麵,系正常的掛。
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)