Hiring
$17,500-$25,000
Monthly (Negotiable)
$18,500-$23,000
Monthly (Negotiable)
Salary negotiable
10 days ago
朋友試過打去餐廳打算BOOK枱,但被告知無得BOOK。知道餐廳出名多人排隊,但壽星想食,我地只能WALK-IN碰踫運氣。我星期五晚6點到達,由於我地7人,職員話要等1個鐘多9個字,如果少人嘅話可以直入。不過好彩,我地最終7點就入得,限時2小時。原來呢度有餐前麵包,而且有兩款選擇!!一款係普通白包、另一款係燕麥包;兩款都外脆內軟,上手果陣仲暖暖地,個人比較中意食麥包,比較香;食完可以再添,而且可以揀只添其中一款。COBB卡布沙律 $216內有雞胸、牛油果、煙肉碎、車厘茄、同埋好臭嘅藍芝士,成盤沙律分量唔少,適合4人以上Share。我雖然係芝士控,但真係唔識得欣賞藍芝士嘅鹹臭味…雞胸肉質雖然唔滑,但有煎香味。牛油果他他配墨西哥脆片 $186除左有牛油果他他外,另外仲有個酸忌廉同蕃茄他他。他他入面有好多牛油果😯,不過洋蔥味偏重,鹹度適中;他他分量好多,食哂D脆片都未食哂佢; 炸魷魚 $176海鮮類不嬲都要過百蚊,所以我覺得呢款小食價錢比雞翼合理,份量同價錢成正比,味道亦係咁多款食物中最好。魷魚有肉地、彈牙。釀菇 $86一客得六粒,份量好少。粒菇幾Juicy亦幾有菇味,不過食唔出釀左D乜。水牛
,限時2小時。

原來呢度有
餐前麵包,而且有兩款選擇!!

餐前麵包

食完可以再添,而且可以揀只添其中一款。

COBB卡布沙律 $216
COBB卡布沙律

我雖然係芝士控,但真係唔識得欣賞藍芝士嘅鹹臭味…
雞胸肉質雖然唔滑,但有煎香味。

牛油果他他配墨西哥脆片 $186
牛油果他他配墨西哥脆片

炸魷魚 $176

。魷魚有肉地、彈牙。

釀菇 $86

水牛城雞翼 $178

個雞翼同我心目中嘅水牛城翼有少少分別,呢款望落醬汁唔多,比較乾身。一客大概有10隻,有翼之餘又有搥。不過味道好鹹好酸、唔辣,個醬汁真心唔好味,太鹹
。另外,價錢唔平,同個主菜意粉只係差$2,性價比好低。

黛安牛扒$368 五成熟

成個MENU都無寫重量,餐廳應該要改善下,唔通下下要客人問職員?!

份量唔多,只有8塊;要求五成熟,真係五成,肉質本身唔錯,幾淋,但有筋....
而且牛味偏弱。我反而中意佢上面個磨菇洋蔥汁,好香菇味。

薯條 $78

粗扁薯條,份量算多,有薯味,唔係好鹹,不過唔夠熱,應該唔係即炸。

芝士四重奏長通粉$176

本身好期待呢個通粉,但上枱果陣大家都好愕然
,因為無諗過係蕃醬底。雖然MENU有寫成份,但全英文真係唔知係乜….
佢並唔係大家熟識嘅芝士味,而係濃濃嘅茄醬味,仲要偏甜....
長通粉偏軟身,分分鐘薩莉亞仲好過佢。

嚟到呢度又點可以唔試下佢嘅芝士蛋糕呢?! 😏一入門口就有兩個蛋糕櫃,真係眼花瞭亂
。最後朋友揀左最普通嘅芝士蛋糕同埋青檸蛋糕,兩款外型都幾似,後者多左D Cream同青檸。
原味芝士蛋糕

青檸芝士蛋糕

兩款都唔係焗,而係將淡忌廉加忌廉芝士撈埋放入雪櫃雪果D,仲要雪唔實😑,我地影相用左幾分鐘姐,個蛋糕已經溶溶地,就好似啱啱開封未攪嘅酸忌廉質地..omg..
普通芝士蛋糕,無芝士味,只有雲尼拿味,仲要唔係雲尼拿籽
大佬呀,$86一件架,可唔可以比少少誠意?!
青檸芝士蛋糕好酸好酸,朋友們接受唔到,雖然酸但亦好甜,而且又係無芝士味,好難食...
兩款蛋糕餅底唔一樣,一款有玉桂味,但一樣唔脆。

餐廳某D職員服務態度幾好,有笑容;沙律、炸魷魚、牛油果他他都唔錯,其他真係麻麻,最差、最令我失望嘅居然係芝士類嘅野。
2022-07-15
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$260 (Dinner)
餐前麵包
COBB卡布沙律