2024-09-25
呢間係我期待已久嘅泰國菜餐廳,之前去泰國食泰國菜,已經係印象深刻,平時喺香港好少見得到咁地道,今次終於比我搵得到呢間餐廳啦!! 趁住今日放假,即刻去食晚餐!!!!💥泰式生蝦💥呢個泰式生蝦,用新鮮嘅生蝦,配上酸辣嘅泰式醬汁,蝦肉鮮甜,酸辣嘅味道非常開胃!每一啖食落真係好享受,好正呀!💥燒和牛串💥仲有燒和牛串,和牛肉質嫩滑,燒得啱啱好,外脆內嫩,再配上泰式嘅香料,味道一流!一串接一串,真係好食到停唔到口!💥燒大魷魚💥燒大魷魚,魷魚新鮮彈牙,燒得好香口,搭配上特製嘅泰式醬汁,味道濃郁,食完真係回味無窮!💥珍多冰💥呢個珍多冰,用椰奶同綠豆粉條做底,加上碎冰,甜而不膩,係炎熱天氣嘅最佳解暑甜品,真係好食食到透心涼!💥菠蘿冰💥仲有呢個菠蘿冰,用新鮮嘅菠蘿打成冰沙,酸甜可口,非常之清爽,飲完成個人即刻爽朗嗮!💥蒜爆鮮海蝦💥呢個蒜爆鮮海蝦,用新鮮海蝦爆炒,搭配上香蒜,味道好鮮美,蝦肉都好彈牙,每一啖都充滿幸福!「公車泰國餐廳」嘅泰國菜,值得你慢慢品味~ 唔論你係想搵一間好嘅泰國菜餐廳,定係只想試吓新嘅泰國菜,呢度都能夠俾你驚喜!一齊嚟試下啦!💖
💥泰式生蝦💥
💥燒和牛串💥