2024-05-18 132 views
兩個為食嘅人,今晚去咗和道屋食佢新推出 星期一至日 任何時段嘅90分鐘半放題(成人$388一位)。可以任食日本A4和牛,北海道米豚,廣島牡蠣壽喜燒,師傅即握壽司。另外仲有定量嘅時令刺身五款,和風沙律同埋自選五款即叫即生燒串燒/料理/天婦羅。最後仲有一杯雪糕。我哋喺地面開門入去,先要經過一條有宮崎駿卡通裝飾嘅走廊先至到餐廳,好cute!入到去舖頭,餐廳係簡約日式設計,裝修主要以木製品為主。枱同枱之間有一定距離,座位舒適,感覺良好。和風沙律菜新鮮爽脆。今晚嘅時令刺身五款係三文魚,希靈魚,帶子,油甘魚同埋八爪魚。全部刺身都夠晒新鮮,味道鮮甜!任食即握壽司中,油甘魚壽司,火炙左口魚裙邊壽司,香蔥吞拿魚蓉軍艦,同埋青芥辣八爪魚軍艦都令人回味。兩款軍艦嘅紫菜都好脆,大家記得即食先唔會嘥。火炙左口魚裙邊壽司啱啱燒起,帶點微暖,左口魚裙邊經過火炙後食落充滿油香。值得一提嘅係佢嘅手握壽司係即叫即握的。自選五款串燒中,我點咗甲羅燒,鹽燒和牛粒,千崴米豚腩片,鹽燒三文魚頭,同埋明太子雞翼。佢哋嘅串燒係即叫即生燒咖,所以燒出嚟熱辣辣!甲羅燒蟹膏味非常濃郁,必食!明太子雞翼嘅鹹香味味道都唔錯. 千崴米豚腩片燒得

和風沙律菜新鮮爽脆。

自選五款串燒中,我點咗甲羅燒,鹽燒和牛粒,千崴米豚腩片,鹽燒三文魚頭,同埋明太子雞翼。佢哋嘅串燒係即叫即生燒咖,所以燒出嚟熱辣辣!甲羅燒蟹膏味非常濃郁,必食!明太子雞翼嘅鹹香味味道都唔錯. 千崴米豚腩片燒得金黃,肥瘦相間嘅腩片燒得好香。

任食壽喜燒方面,我哋點咗A4和牛同埋北海道米豚。A4和牛啲雪花好靚,同埋唔係脂肪多過肉嗰種,所以唔會好漏。呢個價錢可以任食A4和牛,真係好開心。我哋都唔執輸,叫咗幾round A4和牛嚟食。佢嘅野菜拼盤,溫泉蛋紫菜飯同埋溫泉蛋稻庭烏冬都係任食㗎。

飯後甜品,有綠茶雪糕或者芝麻雪糕揀。綠茶雪糕有茶香唔算好甜。芝麻雪糕芝麻味好濃。

總括嚟講呢個90分鐘半放題性價比極高,刺身同埋壽司都好新鮮。全部生食熟食都係即叫即做,好高質。呢個價錢可以任食A4和牛,好抵食