2022-11-23
認真,以前嘅茶木真係印象麻麻地,今日係德福行過,新裝修完幾靚咁,即管俾多次機會呢個套餐幾抵食,$258有2個小食、2個主食、2杯野飲小食我地選左櫻花蝦娃娃菜、路邊攤小吃(+$16)娃娃菜嘅size略細,一人幾啖就食完,路邊攤小食大大份,鹽酥雞炸得酥脆唔油膩另外可以追加2個小食,再叫左紅油抄手(+20)同溏心蛋(+$22)紅油抄手正正常常,溏心蛋好好食!主菜一選左烏魚子帶子手工麵,帶子上鋪左一層烏魚子,烏魚子嘅咸香加埋帶子,成件事好香好惹味!手工麵嘅質感似烏冬,掛汁,味道其實同明太子忌廉好相似。加埋本菇、番茄仔,賣相好靚!三文魚漬飯,清清淡淡,三文魚都幾大塊加左$10帶走埋個樽,有機台灣高山茉莉龍珠茶(+$21)四季青萱鮮果茶(+$21)叫左少甜,都覺得有d甜得濟,下次可以叫走甜成個餐最抵係可以加$10要一件吉士可頌窩夫,我地叫左芒果同士多啤梨兩個味,窩夫得黎個皮好鬆軟,有d一層層酥皮咁😋咁食法,人均先係$200,真係好不錯,野食同環境都比以前嘅茶木進步左好多!
呢個套餐幾抵食,$258有2個小食、2個主食、2杯野飲
紅油抄手正正常常,溏心蛋好好食!
三文魚漬飯,清清淡淡,三文魚都幾大塊
加左$10帶走埋個樽,有機台灣高山茉莉龍珠茶(+$21)