今日難得閒日中午唔使返工,約咗朋友一齊去沙田行街,大家都未食早餐,所以我哋都想食放題~第一次試沙田嘅大喜屋,估唔到環境會咁大咁闊落,最緊要係午市都好多人食~價錢都唔貴$248一人(要加一),一黎梗係叫啲刺身食吓先啦,所有款式嘅刺身都好新鮮!估唔到生蝦都有三款揀(泰式、虎蝦、甜蝦),然後見到唔同嘅中式小食都膽粗粗試下!點知喜出望外,金湯慢煮鮑魚花膠盛真係好足料,以往食花膠好驚有沙,呢一款完全冇,好驚喜👍🏻中式仲有個重點推介,蝦球伊麵,份量少少哋,最啱放題食,蝦球大粒,伊麵有濃濃既上湯汁包住,我地叫左兩次!而且估唔到會有咁多榴槤嘅小食,我個人就好鍾意啦,試咗烤榴槤、榴槤椰皇奶凍,兩款都榴槤味十足,奶凍好滑!跟住仲要分享吓壽司,左口魚邊同埋玉子燒係重點推介!唔會因為係放題而賣相求其~金蒜炭燒廣島蠔又係令我好回味,絕對係大粒份量足,蒜香再經炭燒出爐,非常惹味!出面小食嘅部份都好豐富,飲品有茶、汽水、酒精飲品!甜品有蛋糕、豆腐花、乳酪、雪糕!仲有好多熱食、湯飲,真係大人細路都啱!最緊要係呢個價錢可以食到咁多嘢,一個午餐都試唔晒,我下次一定會夜晚約朋友再嚟!🍽 大喜屋 (沙田店)📌 沙田沙田正街2

🍽 大喜屋 (沙田店)
📌 沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖
⏰ 星期一至日 12:00 - 15:00
17:00 - 22:30