2017-09-26
今晚同老公囝囝黎北角閒逛,漫無目的咁揾地方食飯,沿電車路行,轉角位比間幾有格調嘅西餐廳吸晴。晚上7:00,唔駛等位。 餐廳裝修是火車主題風,設計獨特。我地order左個精選二人晚餐!精選二人套餐❤ HK$428Appetizer【Daily Soup】是日餐湯係南瓜湯,好濃郁嘅南瓜味,同時加入好多粟米粒及紅蘿蔔粒,好creamy,好味道!個湯仲配左塊多士,可以沾湯一請食。Appetizer【Chef Salad】Salad有驚喜,沙律菜係用蜂蜜醋去撈,有別於一般黑醋同沙律醬,味道甜甜的,好特別,有清新的感覺。 而且蜂蜜醋好處非常之多,其中一樣係 “瘦身”~哈哈哈! 女仕最愛❤Snack【脆炸黃金魷魚圈配薯角】魷魚圈炸得超酥脆,脆漿好薄,魷魚亦好彈牙,而且一D都唔油膩。Main Dish【招牌豬肋骨配薯角 (全份)】嘩!嘩!嘩!主菜來了,全份嘅豬肋骨份量真係好誇張!美式醬燒豬肋骨嫩滑多汁,豬肋骨烤至深色,估唔到一切落去卻是啖啖驚喜。肉質十分的嫩滑,配上特製嘅燒汁,極之惹味。 薯角炸至金黃色,熱辣辣,外脆內軟,一流!Main Dish【8oz頂級西冷牛扒配薯條】另一個主菜揀左是西冷牛扒配
Appetizer【Daily Soup】
個湯仲配左塊多士,可以沾湯一請食。
Appetizer【Chef Salad】
Snack【脆炸黃金魷魚圈配薯角】
Main Dish【招牌豬肋骨配薯角 (全份)】
嘩!嘩!嘩!主菜來了,全份嘅豬肋骨份量真係好誇張!
Main Dish【8oz頂級西冷牛扒配薯條】
另一個主菜揀左是西冷牛扒配炸薯條。牛扒份量十足。
我叫左 Medium well 嘅熟度,牛扒依然嫩滑,肉質與脂肪均勻,味濃而且肉汁豐盛,再加埋秘製醬汁就更好味。
Drink (+18)【魔力雙人舞冰咖啡】
冰凍咖啡,入面有jelly,應該係coffee jelly!好飲!