2024-11-13
真係想食壽喜燒想左幾日,又唔想去食好貴個啲💸,呢間餐廳就啱哂我啦,價錢唔貴但應有嘅都有🥳,餐廳采用北海道十勝產直送嘅A4和牛切片,有3個部位選擇,師傅就係你面前用機切肉即上比你🤩! 另外座位都有教學話你知要點食架~極上肉眼壽喜燒套餐($288/ 180g大盛)呢款油脂係最重嘅,我就鍾意啲咁邪惡嘅肉啦😈~ 入口味道真係好香,口感超滑,入口即溶,厚薄適中🤤🤤。但令我意外嘅係一啲都唔覺得漏,即使我叫左大盛都好享受每一塊! 🥰😋特選肩胛壽喜燒套餐($238/ 180g大盛)呢款油脂就少返啲啦,唔鍾意咁多油脂嘅朋友可以叫呢款😚。肩胛每塊都好大塊,雖然話油脂冇咁多,但食落都同肉眼差不多滑,油花都好靚,質數一樣咁好👍🏼👍🏼! 前菜|野菜盛合|蘭王蛋|日本米飯或讚岐烏冬|甜品套餐仲有好多野食架! 首先係野菜盛合🥬🥕。份量都好適中,有唔同嘅蔬菜,配搭壽喜燒或自家製昆布湯都好入味,食完咁多肉即刻解返膩😌。蘭王蛋壽喜燒有靚蛋係必須啦,食落口感真係香滑好多,而且用日本蛋都安心好多😌! 我地最後仲倒埋落去同蔬菜一齊食架~😆日本米飯或讚岐烏冬每個餐都可以揀一款主食,飯係用左日本米架粒粒分明又好香,烏冬亦夠滑夠吸汁
極上肉眼壽喜燒套餐($288/ 180g大盛)
特選肩胛壽喜燒套餐($238/ 180g大盛)
前菜|野菜盛合|蘭王蛋|日本米飯或讚岐烏冬|甜品
蘭王蛋
日本米飯或讚岐烏冬
每個餐都可以揀一款主食,飯係用左日本米架粒粒分明又好香,烏冬亦夠滑夠吸汁,真係好難揀呀!🍜🍚
前菜、甜品
前菜係好清新嘅青瓜同辣辣地嘅蜆肉,都幾有心思一啲都唔馬虎🤩。而甜品就係蕨餅,煙煙韌韌好有口感,作為完結有個小甜品啱啱好🥰。
威士忌可樂梳打($58)
梅酒($58)
飲品都好唔錯,威士忌可樂梳打好啱鍾意威士忌但飲唔到咁烈嘅朋友,有威士忌香味同時甜返啲,都幾特別🥃。而梅酒就好香果味,甜甜地好易入口真係我最愛🍸。