2023-05-11 2704 views
星期三晚上5:55到達,店外已經有人等候😯。餐廳6點準時開門,當時以為店內職員唔多,可能要等一段時間先有野食,但實際上菜速度比預期快,大概9個字,我地就食完離場。點餐後職員好快送上餐湯同蒜蓉多士湯係忌廉湯,有D甘筍同粟米粒喺入面,不過我麻麻地麵粉味多過忌廉香嘅湯,但呢個價錢,我地理解。蒜蓉多士雖然只有外圍脆,但味道唔差。即煎美國安格斯肉眼扒配脆薯皇 $60本身以為會係好薄、或者好似茶記果D鬆肉粉扒,但估唔到呢度塊牛扒有少少厚度之餘,仲要有牛味、有肉嘅口感😯,茶記價錢但比茶記好味好多😏。脆炸紐西蘭深海鱈魚柳配黑松露洋蔥炒薯仔 $58呢個我覺得幾抵,有兩大塊好厚肉嘅炸魚,仲要新鮮炸出嚟,外層好香脆,由於鱈魚唔肥美嘅原故,所以肉質幾實,食落好實在;另外鱈魚高蛋白,所以食完其實幾飽肚。薯仔有輕微嘅黑松露味,唔會好濃烈,我覺得幾好。墨西哥雞肉芝士薄餅配脆薯皇 $50夾餅即整出嚟,所以芝士仲可以拉到少少絲🙊;夾餅餡料飽滿,食落有少少煙薰味,不過鹹左少少。晚市套餐真係幾抵,最貴都只係$60,選擇又多,仲要無加一(餐廳只收現金),抵過食薩莉亞🙊最後,提提大家可以留意下餐廳嘅FB,佢地會定期Post M

點餐後職員好快送上餐湯同蒜蓉多士

蒜蓉多士雖然只有外圍脆,但味道唔差。

即煎美國安格斯肉眼扒配脆薯皇 $60

脆炸紐西蘭深海鱈魚柳配黑松露洋蔥炒薯仔 $58

脆炸紐西蘭深海鱈魚柳配黑松露洋蔥炒薯仔

薯仔有輕微嘅黑松露味,唔會好濃烈,我覺得幾好。

墨西哥雞肉芝士薄餅配脆薯皇 $50
墨西哥雞肉芝士薄餅配脆薯皇

墨西哥雞肉芝士薄餅配脆薯皇

最後,提提大家可以留意下餐廳嘅FB,佢地會定期Post Menu同埋休息日(我之前Check完見到休息先無摸門釘)。
2023-05-10
Type of Meal