2024-04-03 310 views
朋友話銅鑼灣有一間性價比好高嘅壽喜燒日式餐廳🍴所以就拉埋我一齊試吓🙈入到去服務好殷勤,有濃濃嘅日本風🫧今次我哋食咗兩個lunch set性價比都好高🧡🤩A3黑毛和牛壽喜燒御饍 入面有齊晒漬物、蒸蛋、白飯同埋湯。有三大塊A3黑毛和牛,油脂分佈非常平均,咬落去啖啖油脂香,加上甜甜哋嘅壽喜燒汁平衡油膩感。呢度係行關東風,即係所有嘢都會放喺鍋度好似火鍋。🥳日本和牛蒸籠 另外朋友試咗好特別嘅和牛蒸籠,一打開熱騰騰啱啱好熟嘅粉嫩和牛出現喺眼前。初時以為好齋,但係反而原汁原味食到牛肉嘅肉香。下面鋪滿嘅蔬菜吸收晒牛肉嘅肉汁精華,超級好食。另外食完套餐之後嘅甜品係好嫩滑嘅牛奶布甸,好動L🤣

🤩A3黑毛和牛壽喜燒御饍

🥳日本和牛蒸籠

另外食完套餐之後嘅甜品係好嫩滑嘅牛奶布甸,好動L🤣