呢間鋪頭之前都聽過人介紹過,咁岩附近經過,就順便買外賣翻屋企試下,當日都見到附近嘅街坊會打電話落order,再去門市拎外賣。值得一讚嘅係鋪頭好貼心,將熱同凍嘅甜品分開唔同袋放!1.雲喱嗱豆焦糖燉蛋呢個燉蛋好足料,係用雲喱嗱籽製作,食到底會見到好多粒雲喱嗱籽;個甜品表面有一層脆卜卜嘅焦糖層,燉蛋都整到好幼滑,同時keep到有蛋味。2.檸檬汁凍疏乎厘個疏乎厘嘅質地好有趣,個口感似平時食嘅慕斯蛋糕,一放入口即溶,再加埋表面嘅芒果肉,增加口感嘅層次。3.法式醬汁煮洋梨第一次試呢款甜品,因為店員嘅推介,所以就叫黎試下,比我想似中好食。個醬汁個味道同焦糖燉蛋嘅味道好相似,醬汁濃稠度恰好,每一片洋梨都好入味。

1.雲喱嗱豆焦糖燉蛋

2.檸檬汁凍疏乎厘