2024-01-19 35 views
今日同男朋友去咗間日式餐廳,環境好舒服,餐廳外面放置左好多紅色燈籠,同埋幾棵仿櫻花樹,好有情調💓今次食咗一碗好出色嘅味噌雞扒拉麵🍜,真係味道層次豐富到令人讚嘆👍🏻!湯頭濃郁得嚟不膩口,麵身彈牙,啖啖都係滿足感。嗰塊雞扒,外皮烤到微微焦香🔥,一啖落去咸香中帶少少甜味,雞肉嫩滑多汁,令人難以忘懷😋。拉麵上面嘅炒蔥絲同紅薑絲增加咗香口感覺,海苔片則係提供咗啲日式風味🇯🇵。呢碗拉麵,每樣配料都係精心準備嘅,連碗邊嗰粒半生熟蛋🥚都係溏心,配上呢湯麵簡直完美。食落去,係一次又一次嘅驚喜⭐️,真心推薦比大家!無論係視覺定係味覺都達到咗高水準,顯見廚師嘅匠心獨運👨‍🍳。下次再嚟,一定重溫呢個滋味,想一想都覺得開心🎉。總結,這是一個值得嚟味蕾盛宴!仲有咖喱吉列海鮮飯,吉列海鮮外皮卜卜脆,內裡肉質鮮甜多汁,唔會乾爭爭,而且賣相精美,蝦肉質清爽,口感彈牙,帶有燒烤的香味。豚骨叉燒拉麵 🍜都好好味,材料非常豐富,豚肉湯底好濃郁,搭配唔同嘅配菜,增加層次和口感,就更加好味。