2022-07-20
返工食lunch有時都好煩惱,又想食好啲又想價錢大眾化。公司樓下終於開咗間日式外賣小店,方便我呢啲OL快快脆買外賣返office 煲吓劇🖥 今日同同事就order兩個丼,加多兩個小食share 🥳款式都多,有湯鍋、咖喱丼、手撕雞丼、滑蛋丼、小食等。🔸大盛雙層鰻魚丼 $79呢個係必要試嘅,一打開就聞到香噴噴嘅鰻魚汁味🤩有兩大條肥美嘅鰻魚,真係啖啖肉又滋味,送飯一流!仲有個玉子燒做配菜🍳🔸滑蛋吉列豬扒丼 $49價錢平但質素一啲都唔差,份量一樣咁大份,豬扒外脆、內裡肉嫩,一啲都唔韌。滑蛋加埋肉汁,又係令人食多咗飯🍚🔸芝麻雞翼 $443隻全雞翼感覺香口,外皮炸到脆卜卜,咬開時熱辣辣嘅雞汁滲透出嚟,加上芝麻香味一齊食好惹味,真係會食唔停🤭🔸日式炸餃子$38外型係標準餃子型,一盒有5隻,真係性價比高!其實成餐飯食到尾聲時,啲餃子都仲係keep到外皮乾脆,點喼汁食時都有股和風味🤗去到先知原來用app可以order定,預返時間落到去唔使等就攞得😙仲有65折喎!除咗呢間鰂魚涌新分店,原來屋企附近都有分店,放假都可以食到平民價日式丼👍🏻
🔸大盛雙層鰻魚丼 $79
🔸滑蛋吉列豬扒丼 $49