2017-06-29 1317 views
今日喺尖沙咀收工,諗住去附近商場行下,就就地腳就出左C2,點知呢度有間超近既雞煲火鍋店,地點好就腳,咁就食左再慢慢行今日天氣都幾熱,好彩一落到去「食力」,啲冷氣夠,即刻降番溫!$168任食雞煲火鍋配料一坐低,阿姐就介紹我地先食個雞煲,原來呢度既任食雞煲火鍋仲送埋點心頭盤,有蝦餃、粉果同野菌餃,熱辣辣新鮮蒸出嚟,可以幫我頂一下肚餓!等咗咁上下,個雞煲就滾起喇!依度嘅雞煲同出面嘅水準差唔多,好夠味,但因為我地有人唔食得辣,所以就無叫辣味,啲雞嘅份量都好多下,就咁睇我估都應該有一隻雞左右!可能一滾起就食,所以啲雞咬落去唔un,嫩滑得黎仲有肉汁!食到咁上下,我地就轉戰打邊爐!啲配料一上嗰下我都「嘩」一聲,因為都幾大堆頭,而且一啲都唔揸流灘,有安格斯肥牛、蝦、青口、脆肉鯇同好多唔同種類嘅丸!樣樣配料都幾新鮮,咁多樣我就最鐘情安格斯肥牛,足足encore咗5碟!啲肥牛唔係出面嗰度萬年雪藏肥牛,而係真真正正嘅安格斯牛肉!食落幾有牛味,而且唔會成舊都係肥膏!雖然依度係任食,不過因為我食太多肥牛,所以冇再re-order,最後店員送埋甜品俾我地:桂花糕,飯後甜品一大享受除咗打邊爐料可以瘋狂任叫,嘢飲都好

$168任食雞煲火鍋
配料

熱辣辣新鮮蒸出嚟,可以幫我頂一下肚餓!

等咗咁上下,個雞煲就滾起喇!

食到咁上下,我地就轉戰打邊爐!啲配料一上嗰下我都「嘩」一聲
,因為都幾大堆頭,而且一啲都唔揸流灘,
有安格斯肥牛、蝦、青口、脆肉鯇同好多唔同種類嘅丸!

啲肥牛唔係出面嗰度萬年雪藏肥牛,而係真真正正嘅安格斯牛肉!
食落幾有牛味,而且唔會成舊都係肥膏!

最後店員送埋甜品俾我地:桂花糕,飯後甜品一大享受

除咗打邊爐料可以瘋狂任叫,嘢飲都好多種類揀,唔飲汽水嘅我仲可以揀夏枯草同酸梅湯添!

另外值得一提既係,職員真係好主動幫我地加湯底,同埋好快幫我地收好碗碗碟碟
真係唔該哂~

總結黎講,呢度既食物種類選擇多,而且比較特別既點心全日供應
(而家好少見呢D舖頭)
呢度既點心水準都比高過出面普通點心店,
係$200有找的任食雞煲火鍋(送點心頭盤)黎講,真心性價比極高!
2017-06-29
$168 (Dinner)