2019-02-21
今次同朋友突然想食日式燒肉,但係屯門既日式燒肉店寥寥可數,所以選擇左「牛角」,皆因「牛角」做日燒已經一段日子,亦都無乜負面評論,相信質數有一定保証。開車到屯門市廣場店開餐,唔止泊車方便,而且有電子消費仲可以免費泊車,而且係新店,裝修同環境潔淨會比較好。入座後我先知原來係「放題式燒肉」,而唔係「單點式」,一共3種放題,大多數圍繞「豬牛雞」既種類,最貴果種放題仲有蝦,帶子等等既海鮮。選擇左要邊種放題後,未剔紙落單,店員已經將一盤又一盤既雜錦肉類放上餐枱,都係比較大路會點既肉類,所以節省左不小時間,唔似一般日式放題果種故意流單,遲出單,另我覺得好有「放題吃到飽」既滿足感。一直燒唔同既肉另如五花腩,牛舌,雞翼,⋯⋯肉類方面基本上無挑剔既地方,而且有D肉類,同一個部位,有唔同腌肉方法,令每次落單都好有新鮮感,只係D蝦係好似冰條一樣放上枱,其實用水沖一沖面果層雪氣上枱又好睇D,我又會覺得有洗過係衛生小小。一路食一路落單,之後問題就出現,就係無人店員收盤,可能店員覺得忙,所以我睇諒下自行堆疊起盤子🥏,令枱面騰出空間放新到既肉盤,直到桌面再無空間放更多肉盤,店員終於將一棟空盤子取走⋯⋯可惜佢取走空盤,
一路食一路落單,之後問題就出現,就係無人店員收盤,可能店員覺得忙,所以我睇諒下自行堆疊起盤子🥏,令枱面騰出空間放新到既肉盤,直到桌面再無空間放更多肉盤,店員終於將一棟空盤子取走⋯⋯可惜佢取走空盤,無取走我隻空杯
整體而言,肉類質素新鮮,腌肉方式有技巧,泊車方便,地方新淨,可惜服務尚有進步空間,總要既係性價比高,廉宜價錢,唔錯既日式燒肉質素