2022-05-17 214 views
天水圍呢間街坊小店成間日式居酒屋咁🏮非常有氣氛~💲4️⃣6️⃣就🈶️一個主食、一個小食同一杯品,而且份量都唔細嘅下午茶餐,真係性價比好高😍今次我就加$10揀咗大大碗嘅「角切雜錦魚生飯」配「吉列牛肉薯餅」。切角魚生🈶️吞拿魚、三文魚、希靈魚同墨魚🦑再加埋清爽嘅青瓜、甜甜嘅玉子同埋漬香菇,味道同口感都好豐富👍🏼吉列牛肉薯餅外層酥脆,裏面嘅薯蓉好creamy而且仲食到粒粒碎牛肉😋朋友就加$5揀咗「照燒雞扒讚岐手打烏冬」配「鮭魚漬燒飯團」。手打烏冬真係嘅煙靭彈牙,豚骨湯但亦都好濃郁,照燒雞扒好入味而且肉質嫩滑多汁🤤除咗雞扒仲有粟米、昆布同火腿絲做配菜,真係好豐富😙鮭魚漬燒飯團除咗三文魚肉之外仲混入左漬青瓜🥒更開胃而不膩。我哋見凍飲本身都要加$3 ,所以就選擇咗同樣都係加$3嘅鮮橙汁同加$9嘅巨峰梳打🍹大大杯可以一路傾偈一路飲😄2️⃣個咁豐富嘅下午茶餐加埋都係$100左右,真係好抵🤩絕對有下次😜
天水圍呢間街坊小店成間日式居酒屋咁🏮非常有氣氛~

照燒雞扒讚岐手打烏冬

鮭魚漬燒飯團除咗三文魚肉之外仲混入左漬青瓜🥒更開胃而不膩。

鮭魚漬燒飯團

鮮橙汁