2024-10-29
銅鑼灣平價串燒店,開係銅鑼灣但價錢合理嘅串燒店,而且啲野都好食性價比高!🍢🍡嗌左好多野食,講最特別個幾樣油條釀墨魚滑💰$20油炸鬼養住啲墨魚滑口感幾特別,外面脆卜卜,同埋食到入去係有芝士,有驚喜港式燒蜜糖多士夾雪糕💰$48依個超級邪惡👿!😋,多士上面放左好多砂糖,令烤左嘅多士更加脆!,小小熱同脆卜卜嘅多士,再夾住雪糕,口感味道都好正!紫菜鵪鶉蛋🥚卷 💰$20肉嘅調味啱啱好,唔會太咸太淡,再卷住鵪鶉蛋,加上面有蛋沙律再提升個味,頂嘅紫菜口感仲好脆,一啖放落口,味道好有層次😋泰式燒墨魚鬚💰$15墨魚口感正常,但最特別係加左泰式酸辣汁,提升個味,令到佢好香口,甜甜酸酸,加小小辣,好開胃免治雞肉棒🍗💰$14啲雞肉都實,唔會好多粉,同埋免治肉加左雞軟骨,食嘅時候食到小小脆,增加口感。個蛋都好黃,好夠蛋味,配小小醬油,唔會好咸,好好食😍鹽燒和牛小牛扒💰$24依舊牛🐄真係好出色,好簡單嘅調味,小小咸,主要食返本牛嘅香味,真係勁香牛味,而且好淋,一啲都唔韌!😍😋蜜糖燒芝士年糕💰$14可能會覺得年糕冇乜特,但依間啲年糕搽咗少少蜜糖,本身芝士鹹鹹地,再加蜜糖嘅甜味,又鹹又甜幾好食,仲要煎到個面好脆口感外脆
嗌左好多野食,講最特別個幾樣
油條釀墨魚滑💰$20
港式燒蜜糖多士夾雪糕💰$48
紫菜鵪鶉蛋🥚卷 💰$20
泰式燒墨魚鬚💰$15
免治雞肉棒🍗💰$14
鹽燒和牛小牛扒💰$24
蜜糖燒芝士年糕💰$14
可能會覺得年糕冇乜特,但依間啲年糕搽咗少少蜜糖,本身芝士鹹鹹地,再加蜜糖嘅甜味,又鹹又甜幾好食,仲要煎到個面好脆口感外脆內軟
想食日式串燒,又唔想食太貴就可以去依間餐廳,性價比高,野食又有質素