2024-07-07 603 views
呢間日本居酒屋,我已經幫襯咗好多年食物質素同服務一直都唔錯曾經有一次,我唔知刺身生日飯要提早預訂即日去詢問,佢地都肯做俾我壽星女冇失望,值得抵讚🩷食物方面,我最愛佢嘅千層海膽飯同埋清酒煮蜆每次嚟食都必點!🔥其實鯛魚奶湯都好正,不過太飽~今次冇叫🥹千層海膽飯 $298海膽超鮮甜,冇苦澀味,舖滿喺最頂層,中間係吞拿魚蓉最底係有輕微醋及醬油味嘅飯,配有紫菜,大大匙𢳂落去紫菜夾住嚟食,超有滿足感!特上八貫目 配細烏冬 $138八貫目係午市套餐,包括八件壽司,蒸蛋,沙律,螺肉,麵豉湯以及細烏冬。至於壽司,分別有海膽、三文魚、赤蝦、帶子、火炙蝶魚邊、劍魚腩、深海池魚及玉子。甲羅燒 $98濃濃蟹膏同蟹肉,混合麵豉醬及淡淡嘅清酒味,配有日本蛋黃,沾係脆卜卜多士,一塊又一塊,停唔到口!🦀清酒煮蜆$68呢一道菜係我favourite,每次都推介呢一個俾朋友。大大隻又厚身嘅蜆肉,滑嫩鮮甜,啖啖肉都充滿清酒香味,下邊墊底嘅蘿蔔,吸晒蜆肉同酒味嘅精華!我連啲湯都飲埋😛鹽燒牛舌 $38厚身牛舌,燒到面層焦香,鹹味恰到好處牛舌厚肉,略嫌有少少韌,不過不失
呢間日本居酒屋,我已經幫襯咗好多年
食物質素同服務一直都唔錯
曾經有一次,我唔知刺身生日飯要提早預訂
即日去詢問,佢地都肯做俾我
壽星女冇失望,值得抵讚🩷
食物方面,我最愛佢嘅千層海膽飯同埋清酒煮蜆
每次嚟食都必點!🔥
其實鯛魚奶湯都好正,不過太飽~今次冇叫🥹

千層海膽飯 $298
海膽超鮮甜,冇苦澀味,舖滿喺最頂層,
中間係吞拿魚蓉
最底係有輕微醋及醬油味嘅飯,配有紫菜,
大大匙𢳂落去紫菜夾住嚟食,超有滿足感!

特上八貫目 配細烏冬 $138
八貫目係午市套餐,

甲羅燒 $98

清酒煮蜆$68

鹽燒牛舌 $38
厚身牛舌,燒到面層焦香,鹹味恰到好處
牛舌厚肉,略嫌有少少韌,不過不失
千層海膽飯
甲羅燒