2023-03-27 22 views
🇯🇵未有得去日本旅行,就喺香港食住日本嘢先!今日就同朋友去咗一間位於旺角嘅日本餐廳,舖頭裝修幾特別,座位都幾闊落,因為真係好肚餓,所以我哋即刻坐低就叫咗嘢食!🤭🦥我哋兩個人叫咗一份壽喜燒牛肉鍋配珍珠飯、滑蛋吉列豬扒飯、明太子雞翼、雜錦天婦羅、一杯菠蘿梳打同埋荔枝梳打。🐮壽喜燒牛肉鍋熱辣辣嘅牛肉鍋一送到過嚟香氣撲鼻,立即拎起筷子食返一啖先,牛肉肉質鮮嫩,唔會太韌,配上日本雞蛋加埋壽喜燒湯底,送飯一流!🐷滑蛋吉列豬扒飯豬扒外層香脆,內裏軟嫩,配上鮮甜嘅滑蛋,一啖肉一啖飯,簡直大滿足!🐔明太子雞翼雞皮脆卜卜,咬落好Juicy,有少少辣,不過要小心啲食,小心肉汁隨時爆出!🍤雜錦天婦羅呢份天婦羅有三隻蝦、南瓜、青椒、冬菇,咬落唔會太油,食落香脆,尤其天婦羅蝦肉質鮮嫩,食落好爽口!🦦大丸和風食堂 (旺角)旺角通菜街75-77號地舖

🐮壽喜燒牛肉鍋

🐷滑蛋吉列豬扒飯

🐔明太子雞翼

🍤雜錦天婦羅

🦦大丸和風食堂 (旺角)
旺角通菜街75-77號地舖