2022-05-05
2022年5月4日 星期三呢排終於可以去返四人一枱堂食,所以今日就約咗屋企人係柴灣食lunch呢間餐廳係興華商場新開張大約半年左右,一直都想搵機會黎食入到去見到裝修好新淨,燈光夠光猛,而且位置闊落,坐得幾舒服有提供午市餐牌,午餐可以配一杯熱飲,選擇都幾多,加上價錢唔算太貴,仲有圖片附上,睇落幾吸引,好快我哋就已經決定好食咩,仲點埋餐等左大約10分鐘,無諗到食物仲早過飲品送到,先黎有巴生肉骨茶湯米粉,一黎到已經充滿肉骨茶既香味,飲落去味道更加濃郁,感覺落左唔少藥材,有杞子既香,而排骨都幾多,食入口好腍又入味之後食物陸續送到,呢個係大蝦喇沙摻摻,有好多配料,湯底好濃,唔算太過辣,但係越食越惹味,豆卜吸收晒湯汁,所以更加好食仲有檳城蝦麵,蝦夠晒彈牙,每一啖都食到蝦味,而且仲有乾蒜,令到味道更加昇華,雞蛋都好入味,吸收左湯汁飲品方面有呢杯凍椰子班蘭冰,飲落去完全唔覺得淡,有足夠既椰子同班蘭味,加上好冰凍,食完嘢再飲成個喉嚨都好清涼另一杯飲品就係熱桔仔話梅水,冇諗過桔仔同話梅都幾配合,飲完之後覺得好清潤,食完熱氣嘅再飲就啱晒,酸酸地幾易入口我哋三個人去食買單都係$220,除翻開都係70幾蚊左右,
呢間餐廳係興華商場新開張大約半年左右,一直都想搵機會黎食
入到去見到裝修好新淨,燈光夠光猛,而且位置闊落,坐得幾舒服
我哋三個人去食買單都係$220,除翻開都係70幾蚊左右,性價比幾高,可以日後再去!!