2021-10-06
好耐冇同朋友high tea啦~~前排見到呢間享慢煮泰既high tea有優惠,覺得幾抵食🤩🤩即刻約左朋友黎試試~~🫖Lemon Grass 3-Layers Afternoon Tea Set $258/2位✨-呢個tea set幾豐富,總共有5款鹹點同4款甜點~~款款賣相都幾靚,味道都唔錯❤️❤️鹹點就鍾意燒日本扇貝配泰式汁!扇貝好鮮甜,肉質爽口~配上泰式汁酸酸地幾開胃🤤🤤甜點最鍾意鳳梨焦糖燉蛋!焦糖面好香脆,燉蛋口感滑溜~~另外仲有泰式奶茶奶凍、黑松露野菌脆春卷都好好食👍🏻👍🏻如果嫌唔夠野食,仲可以用優惠價加配小食架~~我地就叫左龍蝦湯流心牛角包(+$28)同泰式奶茶流心牛角包(+28)🥐🥐佢地既流心牛角包好出名!之前食過一次覺得好好味~~今次試左覺得泰式奶茶流心有驚喜!切開之後裡面既奶茶流心流哂出黎😍😍奶茶味好香濃,配牛角包食又幾夾~~🍢花生醬沙嗲雞串 $78✨另外仲叫左個沙嗲雞串~~雞肉燒得啱啱好,表面有少少脆身,咬落好嫩口😋😋食之前蘸下佢地既秘製花生醬,甜甜地幾惹味~~飲品方面,我地叫左提拉米蘇芝味特飲(+25)同白桃芝味特飲(+$25)~~兩杯賣相都好靚!提拉米蘇芝味特飲好
即刻約左朋友黎試試~~
呢個tea set幾豐富,總共有5款鹹點同4款甜點~~
款款賣相都幾靚,味道都唔錯❤️❤️
甜點最鍾意鳳梨焦糖燉蛋!焦糖面好香脆,燉蛋口感滑溜~~
另外仲有泰式奶茶奶凍、黑松露野菌脆春卷都好好食👍🏻👍🏻
如果嫌唔夠野食,仲可以用優惠價加配小食架~~
佢地既流心牛角包好出名!之前食過一次覺得好好味~~
奶茶味好香濃,配牛角包食又幾夾~~
🍢花生醬沙嗲雞串 $78✨
另外仲叫左個沙嗲雞串~~
雞肉燒得啱啱好,表面有少少脆身,咬落好嫩口😋😋
食之前蘸下佢地既秘製花生醬,甜甜地幾惹味~~
兩杯賣相都好靚!提拉米蘇芝味特飲好香咖啡味,入口順滑❤️❤️
白桃芝味特飲味道幾清新~芝士奶蓋配上白桃既香甜,推介👍🏻👍🏻