2024-09-18
看到介紹旺角的康得思酒店有$298兩位(另加一)的秋季afternoon tea set,鹹甜點各4款,還包兩杯Mocktail,聽落好吸引於是要去試試🤩最後join member更可獲85折,二人不用$300埋單😍環境:餐廳其實是一間bar的格局,日間也燈光昏暗,有別平時去酒店大堂lounge好relaxing咁食afternoon tea的感覺~食物:最喜歡是松露蟹肉多士,難得多士仍是脆的!其次是香檳醉蝦餃,不過個皮一夾就穿咗,而兩款炸同焗的點心比較油膩,要有心理準備唔算係好高質素的中式酒樓點心~4款西式甜品相對較高質而且質素平均!最喜歡是竹碳黑芝麻芝士蛋糕,黑芝麻朱古力皮、內裡的黑芝麻醬都有濃香的黑芝麻味,黑芝麻控表示很滿足!其次是焦糖榛子蛋糕,睇樣會估唔到佢榛子味濃而不會感覺好甜膩😋飲品方面,酒店方很好,因為我同朋友都唔食得西柚相關食物同果汁,店員都容許我們在menu揀其他Mocktail取代🥹
環境:
食物: