朋友約食飯,佢一直喜歡樓上性價比高嘅餐廳,佢帶我嚟這間樓上居酒屋,餐廳有很多小擺設,裝修以木系日式風格,播放著日文歌🇯🇵🎼,感覺幾舒服。我哋先點些燒物,一邊食,一點傾吓計:🐖豚肉露筍卷$38🤍煙肉荔枝卷$38🐓鹽燒雞翼($28x2)🐟鹽燒鯖魚$48燒物做得唔錯,特別係煙肉荔枝卷,鹹香嘅煙肉,包住清甜嘅荔枝,味道好夾😋。一客兩隻嘅鹽燒雞翼,我哋每人一客,因為大家都鍾意食燒雞翼,唔使爭😆,雞皮燒得微焦香,雞皮油脂滲透了雞肉內,十分嫩滑。然後加咗:🐣唐揚雞軟骨$42 細細粒,炸得十分香口。🥬日式炒野菜$48椰菜、蘿蔔絲、雜菌等以蒜蓉、洋蔥、日式醬油,味醂炒得乾爽香口,上面還灑上木魚絲。🦀蟹肉海膽炒飯$88朋友想食飯,最後點咗這個蟹肉海膽炒飯,炒飯以蟹肉炒得香口,配埋海膽及口感脆卜卜嘅蟹子一齊食,增添惹味。

我哋先點些燒物,一邊食,一點傾吓計:
🐖豚肉露筍卷$38
🤍煙肉荔枝卷$38
🐓鹽燒雞翼($28x2)
🐟鹽燒鯖魚$48

然後加咗:
🐣唐揚雞軟骨$42
細細粒,炸得十分香口。

🥬日式炒野菜$48

🦀蟹肉海膽炒飯$88

$200 (Dinner)