之前係荃灣行山去大埔食過太和路呢間木船餐廳,當時去食啲新派泰國小菜,估唔到而家轉型專食泰式粉麵飯。午餐都幾多人,差唔多坐到滿晒午市套餐都好多選擇!仲要唔使加一,包左嘢飲!叫左個Jumbo 木船湯河套餐 配肉丸扎肉鮮雞湯同埋一份三色小食真係超級大碗,佢個船河有好多種配料:泰國炸豬皮、豬肉丸魚蛋、雞絲同埋豬肉片,仲有扎肉片。所以真係食咗好多餸,值得一讚係佢嘅魚蛋好彈牙!湯河嘅湯底好濃郁,講真佢嘅份量多到啲粉面食唔晒,不過我就飲咗好多濃湯😋兩個人share會好啲!佢有一份三色小食,當中嘅墨魚餅好食,好入味👍🏻招牌燒豚肉飯定食 一樣係包一份三色小食,今次揀咗冬陰功湯。啲豚肉燒得好香口,豚肉好腍,好好食!面頭嘅椰菜配上泰式酸辣汁,令人好開胃。食食吓先發現啲飯中間有隻糖心蛋,同埋底下有好多醬汁,撈埋一齊食,幾好味!不過都好大碗飯,我都食唔晒,細食嘅朋友記得同店員講要少飯😛男人食一定夠飽!個冬陰功湯好重椰香味,唔算係太辣。另外加咗個小食,單骨雞翼,好香脆,熱辣辣!加錢轉左杯青檸梳打,欣賞佢唔係用濃縮嘅青檸汁,解辣一流!另外套餐要咗杯龍眼冰,又係好大杯🤣所以真係好抵食!

午餐都幾多人,差唔多坐到滿晒

午市套餐都好多選擇!仲要唔使加一,包左嘢飲!

叫左個Jumbo 木船湯河套餐
配肉丸扎肉鮮雞湯同埋一份三色小食
佢有一份三色小食,當中嘅墨魚餅好食,好入味👍🏻

招牌燒豚肉飯定食 一樣係包一份三色小食,今次揀咗冬陰功湯。

個冬陰功湯好重椰香味,唔算係太辣。
另外加咗個小食,單骨雞翼,好香脆,熱辣辣!

加錢轉左杯青檸梳打,欣賞佢唔係用濃縮嘅青檸汁,解辣一流!

另外套餐要咗杯龍眼冰,又係好大杯🤣所以真係好抵食!

Type of Meal
Lunch