2019-03-06
秋去春來,過左大閘蟹當造既季節,估唔到呢度仲有蟹主題既自助餐食平日夜晚唔算太多人食,雖然食物種類唔算好多,但勝在地點喺尖沙咀個個都就腳自助餐必有既燒牛肉,外皮燒至薄脆,肉質呈鮮嫩既粉紅色,有牛味又唔韌除左冷盤既蟹腳外,仲有焗蟹蓋、泰式炒蟹、蟹肉扒西蘭花、蟹肉伊麵等。一出去就見到岩岩焗起既蟹蓋,一拎拎左三隻,仲出梗煙咖裡面釀左魚肉、蟹肉、蘿蔔同西芹等,食落啖啖肉、幾鮮味。好多時西蘭花都煮得好生,但呢度既稔得黎仲掛滿蟹肉絲同醬汁,惹味十足。左邊既黑松露忌廉豬扒都好好食,豬扒鮮嫩易切,而且真係食到黑松露香,用料唔馬虎唔好蟹既仲有其他肉類選擇,白切雞、牛𦟌、魚生,仲有沙律吧既牛肉同煙鴨胸等。照燒雞扒燒得夠香,偏鹹左少少,肉質肥美滑嫩。甜品款式唔算好多,有泡芙、慕絲蛋糕、芒果布甸、輕芝士蛋糕等。仲有部pancake機,㩒個掣等一分鐘就有即製既班戟食啦上面既南瓜布甸都幾得意,上層係滑身既布甸,下層係帶絲既南瓜蓉,入口淡淡南瓜香同南瓜既口感,又唔會太死甜。仲有即叫即製既crepe,我揀左藍莓杏仁,酸酸甜甜,餅皮好薄身輕盈,食落無其他甜品咁飽滯。三百幾以自助餐黎計性價比幾高,間唔中想食好少少,又想坐得
一出去就見到岩岩焗起既蟹蓋,一拎拎左三隻,仲出梗煙咖
裡面釀左魚肉、蟹肉、蘿蔔同西芹等,食落啖啖肉、幾鮮味。
照燒雞扒燒得夠香,偏鹹左少少,肉質肥美滑嫩。
仲有部pancake機,㩒個掣等一分鐘就有即製既班戟食啦
仲有即叫即製既crepe,我揀左藍莓杏仁,酸酸甜甜,餅皮好薄身輕盈,食落無其他 甜品咁飽滯。
三百幾以自助餐黎計性價比幾高,間唔中想食好少少,又想坐得舒服唔似放題咁逼狹,呢度不失為一個好選擇