2020-11-13
1972 views
餐廳燈光昏黃,播住Lemon Tree及Big Big World等老舊英文歌,更有不少貓貓嘅裝飾及擺設,我估老闆應該係貓痴😆🍽香草意式烤原條牛面肉($258)一般西餐廳嘅set dinner普遍只有steak或飯麵類可揀,但呢度竟然仲有牛面肉及Seafood Platter,選擇性都幾多👍🏻牛面肉口感有啲似牛腩,炆得夠腍又入味,味道唔錯,腍到連老人家都肯定食到👍🏻配菜種類都有幾款,而且更有我鍾意嘅秋葵,抵讚👍🏻🍽英式炸原條海爐魚柳薯條伴他他醬($138+$30升級套餐)魚柳表面嘅脆漿炸得勁香脆,魚肉嫩滑之餘又啖啖肉,真係名副其實嘅外脆內嫩🤤薯條同魚柳一樣都係新鮮熱辣即炸,餐廳亦毫不吝嗇咁俾咗勁多他他醬,炸物配他他醬一齊食,真係香口惹味😋🥗沙律(套餐包括)沙律都幾新鮮,加咗紅腰豆及芝麻醬一齊食都幾清新開胃😋🥣餐湯(套餐包括)餐包有2款,而餐湯係粟米忌廉湯,口感較稠,感覺似罐頭湯,味道只屬一般!☕️飲品(套餐包括)熱咖啡唔錯,味道幾香濃😋熱朱古力賣相都幾吸引,面層有cream外,仲有一支朱古力百力滋點綴😋朱古力味道略為甜咗少少,所以我自行加咗少少熱水溝淡😆🍰甜品(套餐包括)甜品係士多啤梨蛋
🍽香草意式烤原條牛面肉($258)
🥗沙律(套餐包括)
沙律都幾新鮮,加咗紅腰豆及芝麻醬一齊食都幾清新開胃😋
🥣餐湯(套餐包括)
☕️飲品(套餐包括)
熱咖啡唔錯,味道幾香濃😋
🍰甜品(套餐包括)
甜品係士多啤梨蛋糕,蛋糕幾鬆軟,士多啤梨味亦好突出,都幾好食😋
總括來講,整體食物味道不錯,份量又多又抵食,性價比高,值得回頭👍🏻