同friend係太子想食cafe或者西餐,本身bookmark左幾間,而果陣身處嘅位置最近慢煮工業,所以gogogo! 我地一共3個人,但由於朋友們都細食,又有選擇困難,所以決定叫二人餐😂$368有沙律、焗肉醬意粉、西冷牛扒、豬仔脾、豬肋骨,同埋兩杯酒類飲品。全部野食用嚟打卡都一流😍1️⃣墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)雖然話係辣粟米,但出奇地唔辣,對我呢個無辣者嚟講太好了😂賣相幾吸引,沙律味道正常,如果好似我地咁duk穿左個溫泉蛋撈均,口感同味道會更豐富2️⃣安格斯西冷牛扒|烤豬仔脾|烤豬仔骨佢將所有肉類都放同一碟,睇落幾豐盛,逐樣評價先📍烤豬仔脾 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)入味之餘佢烤得好嫩,本身好正,而上面嘅芥末醬係將佢再推高一個層次😭個人覺得必食榜第一名,下次一定叫個大份嘅❤️📍烤豬仔骨 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕)味道同豬仔脾差唔多,可惜佢骨多,唔係我呢啲食肉獸喜歡嘅類型😎btw幫佢澄清返,佢嘅質素係平均水準之上🤣📍安格斯西冷牛扒 (5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)幾有牛味,無辜負到安格斯呢個名🐂但有樣嘢要提出嘅係‼️我地一致認為煮得韌左啲,唔係韌到食唔到果種

1️⃣墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)
墨西哥辣粟米溫泉蛋沙律

2️⃣安格斯西冷牛扒|烤豬仔脾|烤豬仔骨
佢將所有肉類都放同一碟,睇落幾豐盛,逐樣評價先
📍烤豬仔脾
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)

📍烤豬仔骨
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕)

📍安格斯西冷牛扒
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌖)
幾有牛味,無辜負到安格斯呢個名🐂但有樣嘢要提出嘅係‼️我地一致認為煮得韌左啲,唔係韌到食唔到果種,但無我地期待嘅質感🙌🏼如果可以煮到7成熟就好喇
安格斯西冷牛扒|烤豬仔脾|烤豬仔骨

3️⃣西西里肉醬芝士焗意粉
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌘)
一般肉醬意粉會好油,但佢油份係啱啱好,加埋滿曬嘅芝士,邪惡得嚟我好滿足🤣份量兩個人食應該會啱啱好👍🏼
西西里肉醬芝士焗意粉

食完個餐我地見到隔離枱嘅甜品好吸引,所以叫多左個窩夫😂

4️⃣日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌖)
一嚟到,哇好靚😍窩夫外脆內軟同熱,加埋紅豆好夾!唯一略嫌甜左少少,但喺可接受範圍,所以仍然極力推薦!
日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕

5️⃣Strawberry Vodka
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕🌕🌕)
果味好重,蓋左vodka陣味,所以好易入口,個個都搶住飲🤣可惜我掛住搶唔記得左影相👉🏾👈🏾

6️⃣Sangria White
(5分滿分,推薦: 🌕🌕🌕)
賣相好igable,雖然杯底有生果,但唔太飲得出有生果味,靜係飲到白酒😂個人鍾意vodka果杯多啲
Sangria White西班牙白酒

總括嚟講,佢價錢唔算特別貴,但亦絕對唔係街坊食堂,但勝在食物質素對得住佢嘅價錢🍖如果間中想食餐好少少/ 同friend chill下,佢嘅性價比算高😎

個人建議‼️如果真係想食,預早book定會穩陣啲‼️因為我地當日1點幾去到,雖然可以即刻入,餐廳亦都唔算full,但過左陣突然勁多人,坐滿曬成間餐廳😂

另外補充返餐廳環境🙌🏼佈置行復古風,再配霓虹燈,幾有情調,夜晚嚟拍拖應該幾有feel

2020-09-12
$138 (Lunch)
安格斯西冷牛扒|烤豬仔脾|烤豬仔骨
西西里肉醬芝士焗意粉