2024-03-06 19 views
銅鑼灣真係四處都係隱世美食,呢間餐廳我都係就咁openrice搵出嚟試吓,超有驚喜👍🏻 食到飽一飽價錢都唔貴,性價比十分高,會回訪呀😉.▪️梭子魚 呢個價錢真係好抵😮 以為會細細碟,點知上枱係原條一大盤,梭子魚味道新鮮帶甘香,皮稍稍燒過,每塊都係厚切,值得試啊。.▪️吞雲吐霧 🔺推薦🔺提提大家記住開定機錄影😂 賣相一流,一打開蓋,陣陣蘋果木煙燻味湧出嚟,超香超清新,令人驚喜的是,芝士入口即溶😍 鹹香味配合埋紫菜脆脆,超讚啊👍🏻👍🏻.▪️馬友一夜干魚皮煎得好香脆,入面肉質保留幼嫩,充滿油香,送酒一流.▪️ 雙色魚炙燒包紫菜劍魚腩及三文魚腩非常新鮮,配上紫菜開胃無比.▪️鐵板馬刀貝蒜香味炒得好香,馬刀貝份量好多,勁足料👍🏻.▪️手羽先雞翼外皮燒到金黃色帶少少脆口,咬落好香口,而肉質剛剛好,幼嫩而充滿肉汁.▪️ 極上鹽燒牛舌牛舌燒得好爽脆,牛味濃郁.▪️冬菇表面燒得乾身,入面仍然保留水份,不錯👍🏻.▪️黑豚蘆筍卷豚肉調味剛剛好,配上蘆筍中和油膩感.▪️白燒鰻魚🔺讚🔺我自己本身對鰻魚無特別興趣,但朋友叫咗就試一舊🤏 點知食完一啖有d上癮,個皮燒得香脆又煙韌,帶膠原感😛
▪️梭子魚
梭子魚

▪️吞雲吐霧
🔺推薦🔺

▪️馬友一夜干
魚皮煎得好香脆,入面肉質保留幼嫩,充滿油香,送酒一流
馬友一夜干

▪️ 雙色魚炙燒包紫菜
劍魚腩及三文魚腩非常新鮮,配上紫菜開胃無比
雙色魚炙燒包紫菜

▪️鐵板馬刀貝
蒜香味炒得好香,馬刀貝份量好多,勁足料👍🏻
鐵板馬刀貝

▪️手羽先
手羽先

▪️ 極上鹽燒牛舌
牛舌燒得好爽脆,牛味濃郁
極上鹽燒牛舌

▪️冬菇
表面燒得乾身,入面仍然保留水份,不錯👍🏻
冬菇

▪️黑豚蘆筍卷
豚肉調味剛剛好,配上蘆筍中和油膩感
黑豚蘆筍卷

▪️白燒鰻魚