2022-01-03 1920 views
有個星期3去咗跑馬地馬場同朋友慶祝生日~係一間新開嘅日式餐廳,一邊睇夜馬賽事🐎,一邊晚餐😋🍽~.餐廳裝修好靚🤩有好多沙發位😌又有靠窗嘅,可以睇到衝線位置🐎,好刺激!.晚餐以set Dinner為主,包括頭盤, 餐湯, 主菜, 甜品&餐飲。.🍣頭盤我簡左加州卷~有我最鐘意嘅牛油果🥑因為肚餓所以特別好味😅朋友點嘅蕎麥麵沙律分量幾多,開胃菜😋.🥘主食️ - 鐵板煎鳥胸肉鐵板煎住上菜時已超香🤤個汁好濃,偏咸,似照燒汁。反而個雞胸肉質好滑~好味嘅!薯條係幼身的,略嫌唔夠脆身,偏淋。.🥘主食️ - 牛肉咖哩燉飯中間溫泉蛋🥚同咖哩撈埋一齊,”杰”左少少,有少少配菜🥔🥕味道不過不失啦~食完朋友話好濟😂.🥞甜品 - 梳乎厘班戟果日等候時間較耐,因為係即整嘅。唔算厚同鬆軟,比較一般😅中間係Yogurt,都唔會太甜太漏~.🍍甜品 - 旬の菓物薄切由好多冰涼水果組成🍓🥝相對較Light,不錯的。.

加州卷, 蕎麥麵沙律

🍣頭盤
鐵板煎鳥胸肉

🥘主食️ - 鐵板煎鳥胸肉
薯條係幼身的,略嫌唔夠脆身,偏淋。
牛肉咖哩燉飯

🥘主食️ - 牛肉咖哩燉飯
梳乎厘班戟, 旬の菓物薄切

🥞甜品 - 梳乎厘班戟
果日等候時間較耐,因為係即整嘅。
🍍甜品 - 旬の菓物薄切
由好多冰涼水果組成🍓🥝相對較Light,不錯的。
奶茶
Other Info. : “Keiba”其實係日文「競馬」,餐廳比想像中更出色,除左環境舒服,食物都好有水準😋😋職員又nice,會細心講解賽馬資訊,啱晒新手去學下嘢!即場開馬會戶口或參與至少一場賽事仲有coupon送🥰
2021-11-24
Celebration