2023-06-11
旺角地帶嘅餐廳非常多,今次同朋友揀咗去台式料理,去咗三公食lunch,餐廳非常寬敞,環境舒適,坐位舒服,而且仲係動物友善餐廳,可以帶埋狗仔嚟一齊進餐!至於餐廳嘅lunch套餐性價比高,包括主食+白滷水三寶+古早味炒冬粉,餐飲仲係配台式飲品,超抵食,好值得再返嚟食!香酥排骨滷肉拌麵一大塊炸豬扒炸至金黃色,外皮香脆,扒肉肥瘦適中,唔會乾柴,肉汁非常juice! 而且配菜伴豐富,份量十足!拌麵整得質地偏淋身,油香味四溢,但食完不會覺得油膩。香酥炸雞滷肉拌麵金黃色的炸雞炸得非常香脆,而雞肉充滿肉汁,味道鮮甜,拌面同配菜非常豐富,份量十足!讚!台式飲品我哋升級咗飲品,揀咗百香果愛玉菓子 & 檸檬阿里山愛玉,兩杯台式味道酸酸甜甜,十分解膩又解渴!而百香果嘅果香比較出眾,大愛!另加,飲品可以再加錢加配料,好正!椒麻鴨舌台灣鴨舌油亮光滑,口感嫩滑,越嚼越香!椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)份量十足嘅拼盤,包括有三種滷味,金錢肚、牛舌同大腸,滷得入味,再加上秘製醬汁同香料,味道十分麻香。餐廳內,仲會有桂花釀同琵琶膏賣,心郁郁即刻買咗一支桂花釀返去,之後就可以沖嚟飲下/整下甜品!🤩
香酥排骨滷肉拌麵
香酥炸雞滷肉拌麵
台式飲品
而百香果嘅果香比較出眾,大愛!
另加,飲品可以再加錢加配料,好正!
椒麻鴨舌
台灣鴨舌油亮光滑,口感嫩滑,越嚼越香!
椒麻拼盤(金錢肚,牛舌,大腸)