2023-02-16
從呢間茶餐廳開咗之後,長期食飯時間都見到人龍。呢晚我哋夜晚8點鐘去到都要繼續排隊,所以決定試吓點解茶餐廳都有咁大吸引力😆。佢嘅裝修設計比較現代簡約風,加添左西式Cafe嘅元素,同傳統茶餐廳嘅設計有唔同。食物方面,佢亦有好多西式嘅選擇,我哋今次就試咗牛扒同意大利飯。🚩黑椒汁美國安格斯牛扒配薯條 $88呢個價錢都唔會有太大嘅期望,同預期中一樣係茶餐廳牛扒嘅質素,但燒汁好正。佢有一啲過百蚊嘅牛扒選擇,可能會味道比較好。不過薯條好大份好好食,炸得好脆,身為薯條控嘅我感到非常開心🤣🤣。🚩南瓜野菌皇烤雞意大利粉 $62呢個意大利飯真係驚艷到我哋,我哋兩個講咗幾次話好好食,仲要可以免費飯底加大,唔止係飯量加大,南瓜汁都好足🎃,平時酒水怕啲飯好多但唔夠汁。野菌份量好足,不過雞肉就比較少,呢個價錢都極力推薦一試。🚩蒜香雞中翼 $32正常發揮。🚩柚子芝士蛋糕 $16跟餐加$16就可以配一個蛋糕,芝士蛋糕配柚子,口感非常fresh,一啲都唔漏。又係極力推薦大家加配一試。
🚩黑椒汁美國安格斯牛扒配薯條 $88
🚩南瓜野菌皇烤雞意大利粉 $62