2023-08-01
🐽 三文魚、火炙左口魚邊、火炙三文魚壽司三文魚好新鮮,肉質緊實而且味道肥美。火炙左口魚邊同火炙三文魚壽司都係一絕,火炙過嘅魚肉更加帶出魚嘅本身鮮味,加上一點點嘅焦香,真係好正🐽 火炙鰻魚、厚切火炙鵝肝、玉子壽司火炙鰻魚同厚切火炙鵝肝都非常出色。鰻魚肉質軟嫩,火炙過後嘅味道更加豐富,而鵝肝則是外焦內軟,食落口感覺好像在口腔內熔化一樣🐽 芥辣八爪魚、芝士飛魚子、香蔥本鮪魚腩,三文魚籽軍艦芥辣八爪魚的辣度恰到好處,帶點刺激但唔會令人覺得過猛。芝士飛魚子的口感豐富,鹹香的飛魚子配上濃郁的芝士,味道卻意外地好食。香蔥本鮪魚腩同三文魚籽軍艦就更加無話可說,新鮮的魚容配上微微的香蔥味,以及爆漿的三文魚籽,每一口都是一種享受。🐽 大本鮪魚腩飯大本鮪魚腩肉質豐滿,魚油味道好肥美,配上細緻的壽司飯,每一口都能感受到鮪魚的鮮味和飯的香氣完美融合。
🐽 火炙鰻魚、厚切火炙鵝肝、玉子壽司
🐽 芥辣八爪魚、芝士飛魚子、香蔥本鮪魚腩,三文魚籽軍艦
🐽 大本鮪魚腩飯