2024-09-23 433 views
蘋果洛神花茶(港女家姐):酸酸甜甜,有陣陣嘅蘋果香味,十分開胃。紫蘇蜜香白牡丹茶:飲落有一種洋甘菊嘅味道,茶味醇厚清澈,但又不會太濃。茶具套裝精緻,店員主動幫忙加熱水,服務唔錯。忌廉南瓜湯:味道濃郁,口感順滑綿密,感覺用咗足料同新鮮嘅南瓜。份量適中,唔會太大碗,如果唔係個肚冇位食其他嘢,哈哈。吉烈炸蠔:唔係講笑,超級出色嘅炸蠔!好推薦俾大家。金黃酥脆的麵衣調製得好好,而炸嘅時間又啱啱好,咬落去外脆內軟,蠔肉鮮嫩多汁,形成良好的口感對比,點埋個七味粉配蛋黃醬,正到爆。櫻花蝦味噌大蝦意粉:呢一道係賣相十分好嘅日意fusion 菜。採用扁意粉增加口感,而且煮得恰到好處,口感彈牙。香菇同味噌醬嘅加入為意粉增添咗深厚嘅鮮味,加埋櫻花蝦同大蝦,鮮上加鮮。不得不提嘅係佢加入咗啲新鮮辣椒同小量辣椒粉,形成美妙的口感層次,惹味非常。香煎紐西蘭肉眼扒:擺盤十分精緻,煎製後肉質保持多汁,咬落去嗰陣能夠感受到肉汁喺口中散開,而且一啲都唔韌,呢啲就係煎得靚嘅扒!除咗配個燒汁,仲有我個人好鍾意嘅黃芥末醬,正。雪糕與泡芙:泡芙外層有好似菠蘿包嘅糖皮,而入面就係用咗紅桑子定紅莓嘅餡料,甜酸配搭得宜。而雪糕就夠大球,個
蘋果洛神花茶(港女家姐):
酸酸甜甜,有陣陣嘅蘋果香味,十分開胃。

紫蘇蜜香白牡丹茶:
飲落有一種洋甘菊嘅味道,茶味醇厚清澈,但又不會太濃。

茶具套裝精緻,店員主動幫忙加熱水,服務唔錯。

忌廉南瓜湯:

吉烈炸蠔:

櫻花蝦味噌大蝦意粉:

香煎紐西蘭肉眼扒:

雪糕與泡芙:
泡芙外層有好似菠蘿包嘅糖皮,而入面就係用咗紅桑子定紅莓嘅餡料,甜酸配搭得宜。而雪糕就夠大球,個人更推薦榴槤味,榴槤香氣十足。