2016-11-05
一早已經約左好朋友行街食飯, 每次諗到食乜嘢呢個環節總係諗爆頭腦... 🤔🤔🤔今次好朋友想去吉野家打邊爐, 而我想去聯合睇衫, 所以就揀咗旺角呢度單單係旺角吉野家分店已經有三間, 相對地呢間吉野家嘅位置唔算就腳, 放工後一早已經約咗朋友喺附近等因為時間尚早關係, 大概晚上七點多嘅時間, 依家吉野家已經坐滿七八成人客, 不過暫時未需要排隊等位, 真係好好彩☺️☺️☺️天氣涼涼地最好當然係食返個火鍋啦😁同朋友十下十下咁又可以一邊食一邊煮下, 而且價錢都係幾十蚊相當便宜👍🏻依家好多間吉野家已經改用電磁爐, 旺角呢間分店都唔例外! 不過最特別嘅係, 第一次係吉野家見到有自助醬料區😳😳😳醬料區 除咗有湯底供客人自動添加之外最特別嘅係呢度仲有醬油, 青蔥, 辣椒粉, 生蒜, 炸蒜頭, 蘿蔔蓉供大家自取, 真係第一次係吉野家見到😍😍😍 感覺有啲似稻香😆 不過我去攞醬料嘅時候見到好多人都不好多好多好多, 其實我真係想問下你係咪真係食得晒? 一個黑色嘅碗裝滿左半碗豉油, 配料不停係咁加係咁加係咁加🤔🤔🤔(溫馨提示💮 雖然係免費, 不過都係果句食得先至好攞咁多🙄 唔好嘥野)個人感覺豉油味道帶咸, 其實真係唔需要
單單係旺角吉野家分店已經有三間, 相對地呢間吉野家嘅位置唔算就腳, 放工後一早已經約咗朋友喺附近等 因為時間尚早關係, 大概晚上七點多嘅時間, 依家吉野家已經坐滿七八成人客, 不過暫時未需要排隊等位, 真係好好彩☺️☺️☺️ 天氣涼涼地最好當然係食返個 火鍋啦😁
同朋友十下十下咁又可以一邊食一邊煮下, 而且價錢都係幾十蚊相當便宜👍🏻 依家好多間吉野家已經改用電磁爐, 旺角呢間分店都唔例外! 不過最特別嘅係, 第一次係吉野家見到有自助醬料區😳😳😳 醬料區 除咗有湯底供客人自動添加之外
(溫馨提示💮 雖然係免費, 不過都係果句食得先至好攞咁多🙄 唔好嘥野) 個人感覺豉油味道帶咸, 其實真係唔需要攞太多
唔夠食先在添都可以😌😌😌 我一晚總係要有飽飯落肚😂😂😂
雖然係打邊爐, 不過每次黎吉野家我都會選擇跟飯🙈 朋友叫咗珍寶蟹棒海鮮鍋, 賣相真係好吸引
價錢都係$67.9 認真唔錯👍🏻👍🏻👍🏻
而家出咗個海鮮龍蝦湯底, 宣傳單張上面係冇寫架! 味道有少少似清dd既忌廉湯, 味道都唔錯! 不過因為湯底比較杰身, 打邊爐冇耐就開始有少少痴底, 所以不時要攪拌☺️☺️☺️ 個人比較沉實, 鍾意返璞歸真😂
除咗鍾意食飯之餘湯底我都會選擇清湯😂😂😂
因為試過濃湯覺得比較重味, 清湯雖然比較清淡, 不過食材配上簡簡單單嘅芝麻醬其實已經好足夠☺️
一人一鍋嘅火鍋其實好夠食, 男仔可能未必足夠需要再加其他配料
味道唔可以稱得上係好好既上盛食品, 不過簡簡單單一個火鍋, 又可以同朋友一齊嘻嘻哈哈咁度過一個晚上, 真係好好嫁喇😌😌😌👏🏻