2022-05-18
我真係好掛住燒肉啊😭今日黎到呢間蒙古X日式嘅燒肉店,一解燒肉嘅慾望!每個爐都有獨立抽煙系統+圍裙(讚讚讚)講下醬汁,有燒肉汁、檸檬、黑椒炒洋蔥碎(洋蔥碎搭配肉,味道非常新鮮!)另外每枱附送嘅椰菜沙律好開胃,好適合邊食燒肉邊解膩仲有!真係好中意食呢個鍋邊的雜菜!(免費添加)本身以為係裝飾,不要走寶!必食!店員會加燒肉汁係菜面,當燒肉時,肉汁同脂肪流向雜菜,仲有蘑菇洋蔥本身嘅鮮甜味,好好食!重頭戲!必定係肉啦!先講講羊頸柳,呢個部位好少見,呢順帶一提呢到肉嘅選擇非常多,完全唔騷,肉質腍,口感嫩滑,油脂都唔算多,店員推介加埋「成吉思汗粉」搭配一齊食,入面嘅自然會將肉味提升呢個伊比利亞豬梅頭簡直係我最愛!呢款豬食嘅飼料比較乾淨,就算唔係全熟都可以食,好腍好腍,脂肪部分燒完外脆,必點!建議搭檸檬汁,解油膩感,再夾少少洋蔥!好正黎到食肉獸最關心嘅牛,肉味都非常之濃!基本上佢嘅肉類都有事先簡單黑椒調味,但係呢款牛盛盒入面嘅牛肋條就有特別用醬汁醃製,燒完之後唔需要配搭醬汁已經好夠味。牛小排建議唔好燒太耐,配搭洋蔥我覺得已經好足夠。佐酒必點!非常香口,雞皮同枝豆呢個配搭都好特別,唔係咁鍾食脆咗嘅雞皮,佢
講下醬汁,有燒肉汁、檸檬、黑椒炒洋蔥碎(洋蔥碎搭配肉,味道非常新鮮!) 另外每枱附送嘅椰菜沙律好開胃,好適合邊食燒肉邊解膩
佐酒必點!非常香口,雞皮同枝豆呢個配搭都好特別,唔係咁鍾食脆咗嘅雞皮,佢哋呢個雞皮炒到啱啱好!有啲口感得來又唔會好重油脂感
桂花烏龍水果茶,大大杯好抵飲!好適合配搭燒肉嘅時候解膩,重點係冇死甜,酸酸地有啲水果味,平衙咗成餐飯