2018-01-02 185 views
最新趁仲放緊假,特登約咗朋友去食個下午茶吹下水,由於大家都係新界友,所以揀咗呢間喺 Yoho Mall 入面嘅餐廳,一入去就覺得個環境都幾舒服,我地仲有沙發位坐。原來佢地平日嘅三點至五點有下午茶套餐,可以分別選擇鹹點同甜點,如果兩個加埋叫仲可以平啲,我地都係大食人士,最後每人分別點咗鹹點加甜點,另外仲加 20 蚊試埋佢個特飲。最先黎嘅係泰式炸魚丸、蝦丸、沙爹同米紙卷,好啱我呢啲鍾意食香口嘢嘅人,啲丸好彈牙,用料好足,而且仲有唔同嘅汁點各種小食。之後係呢個泰式香茅豬排包,因為我地全部食物都 share 黎食,切呢個包嘅時候俾我地切到散曬,塊豬排都幾入味,我朋友就鍾意食個薯條,話炸得好脆。對我黎講,食下午茶最緊要就係杯嘢飲,我地分別叫咗 bubble mellow 同 tropical sangria,我杯 bubble mellow 其實係泰式奶茶加珍珠同棉花糖,一路飲一路仲有好多嘢俾我食,都幾過癮。我地食完曬鹹點之後,先叫侍應上甜點,我朋友叫嘅草莓香蕉薄餅賣相唔錯,但食落好似無咩特別,我都係鍾意我叫嘅椰青斑蘭奶凍,上面層斑蘭布甸真係好香,下面層椰青奶凍就好爽口,可算為我地今次嘅下午茶畫

泰式炸魚丸、蝦丸、沙爹、米紙卷

泰式香茅豬排包

bubble mellow
tropical sangria

椰青斑蘭奶凍
草莓香蕉薄餅

我地食完曬鹹點之後,先叫侍應上甜點,我朋友叫嘅草莓香蕉薄餅賣相唔錯,但食落好似無咩特別,我都係鍾意我叫嘅椰青斑蘭奶凍,上面層斑蘭布甸真係好香,下面層椰青奶凍就好爽口,可算為我地今次嘅下午茶畫上完味嘅句號!
2018-01-02
$118 (Tea)
泰式炸魚丸、蝦丸、沙爹、米紙卷
泰式香茅豬排包
bubble mellow
tropical sangria
椰青斑蘭奶凍