Park café

1K
2024-07-29 4109 views
今日去了尖沙咀文化中心,  戶外看文化節武術表演,  天氣真係好熱,  曬太陽曬得滿頭大汗.  要輕鬆一下, 去酒店吃個 High-Tea.    立即電  Park café  訂位, 又在 Open Rice 取張優惠卷還有折扣, 真好.餐廳在  4/F., 裝飾擺設好吸引.打卡非常正.食物令人看得心動. 款式有很多.  不過這些食物原來是酒店為晚餐做好準備的啊. 今日我們的 High Tea menu:    抹香心語下午茶,  都好豐富.整 套 共有 11 款美食,  包括鹹甜點,  食物滿滿放在金架上, 美觀大方.包茶或咖啡, 我們點了開心果薄荷沙冰, 蘋果洛神花水果茶.   賣相口感也不俗.  好清新冰涼. 全套到齊, 打個卡留念. 我們先吃鹹點:  三文魚他他配三文魚籽開心果仁,  吉列帶子配開心果蛋黃醬,  美味吾油膩. 開心果好香口. 蟹肉青瓜沙律配開心果油醋, 有魚肉有蟹肉, 鮮味出眾. 迷你和牛漢堡,  綠色的包包, 夾著厚身的牛漢堡, 芝士及蕃茄片, 口感不錯,   香芒抹茶芝士蝦卷, 新鮮香芒及蝦卷在一起, 好食又幾特別. 開心果抹茶芝士撻, 開心果抹茶拿破崙
餐廳在  4/F., 裝飾擺設好吸引.
打卡非常正.
食物令人看得心動.
款式有很多.  不過這些食物原來是酒店為晚餐做好準備的啊.
共有 11 款美食, 包括鹹甜點
開心果薄荷沙冰, 蘋果洛神花水果茶
全套到齊, 打個卡留念.
三文魚他他配三文魚籽開心果仁, 吉列帶子配開心果蛋黃醬
蟹肉青瓜沙律配開心果油醋, 有魚肉有蟹肉, 鮮味出眾.
蟹肉青瓜沙律配開心果油醋
迷你和牛漢堡, 香芒抹茶芝士蝦卷
開心果抹茶芝士撻, 開心果抹茶拿破崙, 手工甜品, 做得好靚又好食.
開心果抹茶芝士撻, 開心果抹茶拿破崙
 開心果麻糬綠茶蛋糕,   開心果抹茶3.6奶凍, 入口充滿清新的抹茶香, 微甜的滋味令人回味.
開心果抹茶拿破崙, 開心果抹茶3.6奶凍
英式提子鬆餅,  屬於至愛必食甜品.   口感扎實之餘又不失鬆化 .
 抹茶意大利芝士杯,  口感幼滑, 有豐富的抹茶及芝士味.
餐廳內環境舒適, 享受下午茶及美食,  又渡過了一個炎熱下午, 真好.
Type of Meal
Tea