2019-06-05
旺角區有形形色色既咖啡店,而呢間係我心目中既頭一二位。我最中意佢有個落地大玻璃,可以睇住街外人來人往,而裝修都好有格調不過座位就比較小,星期六日都需要等下位。食物方面有提供意粉、risotto、burger同小食,飲品除左咖啡都有梳打同沙冰類。黎到coffee shop當然要飲咖啡!今次叫左Iced Mocha,面層係好大舊既忌廉食落好濃厚,撈埋咖啡一齊飲,令口感更滑。咖啡同朱古力比例平均,整體唔會過甜叫左兩個主菜,第一個係魚柳漢堡配自家制熱情果沙律汁。魚柳有兩大塊,炸得好香脆,魚柳食落唔會好鬆散,好滑溜。沙律醬加上熱情界汁,微酸,添上一份小清新。薯條係幼身薯條,新鮮炸起熱辣辣!另一個就係黑松露蘑菇意大利飯,有好多好多好多菇!我諗同飯既比例大概係一比一,所以成個飯都好濃菇味飯粒好飽滿,有咬口!食下野傾下計,又過左一個寫意既下午
食下野傾下計,又過左一個寫意既下午