2017-04-01
一排冇嚟APM,啱啱先知開咗茶木,見就嚟2pm又唔使等好耐位,就去食下。座位都幾闊落,亦都好似冇限時 (坐咗個幾鐘),好啱傾計,有返d café feel,唔似某d分店咁又嘈又迫。午餐有前菜、主菜、麵食同嘢飲,$66抵喎。先嚟嘢飲,友人杯黑糖珍珠奶茶雖然要加$9,不過都大過我杯台式酸梅冰好多下,所以唔算貴。酸梅冰好飲,睇落雖然細杯d,其實都夠飲。我叫咗魚湯浸時蔬 + 鮮芒果鱸魚柳 + 紅燒牛肉麵,碗牛肉麵的的式式咁幾得意。友人就叫咗魚湯浸時蔬 + 古早地瓜三杯雞 + 古早肉燥手作麵。個時蔬唔錯,魚湯夠味,係個色暗咗d,唔係幾養眼。同埋我覺得個湯有d腥,友人就覺得ok。鱸魚柳,冇諗過係炸嘅,不過幾好食,兩大舊有好多肉。個芒果醬都正,甜甜地好開胃。牛肉麵都好味,雖然得一舊牛肉,但佢勝在夠厚,而且加埋個主菜,個餐都夠肉㗎喇。係個湯油咗少少。友人碟雞都係炸過嚟,夾咗舊試,味道正常,不過全部都係雞翼斬半。呢個環境 + 份量 + 食物質素,APM嚟講算抵食,幾有驚喜,會再嚟!
午餐有前菜、主菜、麵食同嘢飲,$66抵喎。