2024-09-06
話說昨日天文台預報6:20掛 享受了半日颱風假期 於是走咗去黃金海岸商場行吓 見到有間Pacific Coffee 入去幫襯吓飲杯咖啡☺️ 我叫左一杯凍椰青美式咖啡 一杯冷萃咖啡 一件蘋果批 加一杯紅莓希臘乳酪 椰青美式咖啡清新口味 因為椰青嘅關係 咖啡特別清甜 我要我要用清甜嚟形容😆 因為大家都知道椰青水係非常之清甜 將咖啡加入去 其實味道真係好清新好Fresh 另外一杯冷萃 咖啡 我真心唔喜歡 唔係咖啡嘅問題 而係我自己嘅問題😬😬 咖啡帶濃郁嘅酸味 我比較不喜歡 但朋友就非常喜歡 所以每個人嘅口味都唔同 最緊要係揀啱自己嘅😬 蘋果批加熱後 熱辣辣 鬆軟 甜度適中 最鍾意食蘋果批😋 希臘乳酪一直都係我的最愛 口感絲滑細利 Creamy 略帶少少酸味 但加咗紅莓醬 攪拌一齊食 我最喜歡 ☺️☺️ Hea咗個幾鐘 天文台已經掛8號風球 返屋企嚕☺️☺️