2011-07-27
其實一路想試呢間好耐, 終於食到喇~~~裝修簡單得來, 比人一種好悠閒自在的感覺, 係到食個TEA, 慢慢坐下同朋友傾下計, 開開心心過一個下午, 真係一個唔錯的地方.下午茶SET 只有幾款選擇, 但價錢都OK.而MENU 中的選擇都係一般的意粉, 意大利飯, PIZZA, 及小食之類, 小食幾三十幾蚊, 都好平.最後我地叫左個二人下午茶, 貪咩都有少少, 細細件, 個賣相都好好.分別有三款咸點及三款甜點, 樣樣都好食.先食件三文治吧, 怕如果食其他先, 味道過濃會蓋過這件清清的三文治. 件野都幾大件, 要分開兩層慢慢食,三文魚都OK.再來食這件牛肉包, 好多肉汁, 又唔會太乾, 幾好食.最後快快食埋件咸點就可以食甜點...呢件都好食.甜點中最愛呢件, 個吉士好好食, 好MATCH餅個味道。 開頭諗住用都叉食, 但又怕碎晒, 便用手吧。 食到一半時, 中間啲吉士走晒出來, 攪到成手係, 都係再用返叉食, 只好逐層慢慢享用。。。諗起都想再食。另外兩件甜品唔特別, 同平時的差不多。差唔多食完, WAITER 好主動來幫我地ORDER DRINK。 DRINK LIST 中主要以COFFEE
下午茶SET 只有幾款選擇, 但價錢都OK. 而MENU 中的選擇都係一般的意粉, 意大利飯, PIZZA, 及小食之類, 小食幾三十幾蚊, 都好平. 最後我地叫左個二人下午茶, 貪咩都有少少, 細細件, 個賣相都好好.分別有三款咸點及三款甜點, 樣樣都好食. 先食件三文治吧, 怕如果食其他先, 味道過濃會蓋過這件清清的三文治. 件野都幾大件, 要分開兩層慢慢食,三文魚都OK. 再來食這件牛肉包, 好多肉汁, 又唔會太乾, 幾好食. 最後快快食埋件咸點就可以食甜點...呢件都好食. 甜點中最愛呢件, 個吉士好好食, 好MATCH餅個味道。 開頭諗住用都叉食, 但又怕碎晒, 便用手吧。 食到一半時, 中間啲吉士走晒出來, 攪到成手係, 都係再用返叉食, 只好逐層慢慢享用。。。諗起都想再食。 另外兩件 甜品唔特別, 同平時的差不多。
差唔多食完, WAITER 好主動來幫我地ORDER DRINK。 DRINK LIST 中主要以COFFEE 為主。 我地坐左好耐, 隔離枱轉左幾轉我地都仲未走, 仲會不時走來幫我地加水, 又無黑面, SERVICE好好.